De zon en de jeugd massaal aanwezig op de 6de jeugdduiventijdrit

Op de vluchtkalender van de lokale duivenmaatschappij “Eerlijk duurt langst” in Zeveren staat de laatste 5 jaar op de 1ste zondag van september de duiventijdrit genoteerd voor de jeugd. 39 jongeren tussen 0 en 18 jaar schreven zich samen met hun duivenpeter in voor deze ongewone duivenvlucht. Er werden 56 duifjes ingekorfd in de voormiddag en deze werden vanaf 13 uur – duif per duif – om de minuut gelost in Moeskroen.

JEUGDDUIVENTIJDRIT

Er stond een trofee klaar voor de winnaar en ieder jeugdspeler kreeg een natura-prijzenpakket, er waren dus enkel winnaars onder het jonge duivenvolkje. De zon was van de partij en de duifjes konden de gemiddelde 30 kilometer vliegafstand in normale omstandigheden afwerken. Tegen 17 uur waren alle uitslagen en klassementen opgemaakt en konden de jonge duivenmelkers in het duivenlokaal Sportwereld hun prijzen in ontvangst nemen.

Bram De Greve was met het duifje van zijn peter Etienne uit Landegem andermaal de snelste, hij lukte het ook zijn 2 duifjes het snelst op de uitslag te krijgen op 1 en 3 terwijl Lieze Verstraete uit Deinze de tweede plaats behaalde.  De 4de plaats was voor Yorik De Clercq uit Deinze en Evy De Backer was de rapste van de deelnemers van Zeveren.

Met hun prijzenpakket onder de arm en in bijzijn van hun familie en supporters waren alleen blije gezichten aanwezig om deze 6de editie op feestelijke wijze af te ronden met een groepsfoto. Een welgemeend woord van dank aan alle mensen die deze vlucht hebben gesteund, eveneens het inkorfteam en het lossingsteam.

De duivenmaatschappij in Zeveren maakt graag afspraak met de jeugd in 2016 voor de 7de editie van de Jeugdduiventijdrit.

Paul Heyerick – Filip Van Steenkiste en het bestuur van Eerlijk Duurt Langst – Zeveren

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...