Het water stroomde met bakfietsen uit de lucht

Autoloze zondag, dit met een pak activiteiten en samen met open monumentendag, een gezellig leuke namiddag waar veel volk op af komt. Maar de regen stak daar een stokje voor. We horen graag het nieuw Deins gezegde “er bestaat geen slecht fietsweer, alleen maar slechte fietskledij”

Velen dachten daar toch anders over en er was op de markt toch minder volk dan wanneer het een zonnige dag zou zijn. Enkelingen waagden zich aan een paar activiteiten op de markt. Dit alles was trouwens zeer goed georganiseerd. Wie wilde kon een ritje maken op een Segway, of de overdekte fietsmobiel van GLS uitproberen waar ook een wedstrijd aan gekoppeld was, je kon namelijk een wedstrijdbal van de Rode Duivels winnen gesigneerd door alle spelers en tal van andere zaken waren te beleven op de markt.

Op het Sint-Poppoplein waren een paar activiteiten waar toch een pak kijklustigen stonden te kijken. Optreden van de River Ranch band, turn voorstelling van Sportac Deinze en dansinitiatie van KaDanz. De beiaard was ook te bezichtigen.

De monumenten die vandaag op open monumentendag open waren hadden meer belangstelling. Vandaag kon je de laatste 2 eeuwen van de Deinse stadsontwikkeling bekijken, onder leiding van leerling gidsen van het Erasmusatheneum Deinze. Onderweg kon je zien aan diverse bouwblokken hoe oud ze zijn of werden weetjes verteld waar je anders zonder kijken zou voorbij lopen. Tijdens deze wandeling werden ook 5 plaatsen bezocht die anders niet open zijn voor het publiek. Burgemeester voor 1 minuut was ook mogelijk, het kabinet van de burgemeester was uitzonderlijk open.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...