Met een rolstoel door Autovrij Deinze – LM Zorgshop

Hoe voelt het om met een (elektrische) rolstoel te rijden? Je komt er achter op zondag 13 september in Deinze. In het kader van de Autovrije Zondag plaatst LM een rolstoelparcours aan de LM Zorgshop in de Tolpoortstraat.

LM Zorgshop Deinze

“Over een drempel raken, een winkel binnenrijden of gewoon aan tafel schuiven: het is niet altijd evident voor zorgbehoevenden of personen met een beperking”, zegt Katja De Cordt, ergotherapeute van LM Oost-Vlaanderen. “Met deze actie willen we de aandacht op toegankelijkheid vestigen.“

Op het parcours komen de deelnemers in een aantal situaties terecht waar personen met een (elektrische) rolstoel of een rollator dagelijks mee te maken krijgen. Katja De Cordt: “Wie aan het parcours deelneemt, zal ondervinden hoe het is als je aangewezen bent op een mobiliteitshulpmiddel.”

Naast het parcours staan de ergotherapeuten de bezoekers ook bij met advies. Zo kom je te weten hoe je een rolstoel kan aanvragen en welke tussenkomsten er voorzien zijn vanuit het ziekenfonds. Bezoekers kunnen vanaf 13u in de Tolpoortstraat aan de LM Zorgshop terecht. Deelname is gratis.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...