Stad Deinze neemt afscheid van actief gemeenteraadslid Gerda Vertriest-Ginneberge

Gerda Vertriest-Ginneberge Foto: © Tallieu & Tallieu

Gerda Vertriest-Ginneberge Foto: © Tallieu & Tallieu

De stad nam gisteren afscheid van gemeenteraadslid Gerda Vertriest-Ginneberge. Ze overleed op 65-jarige leeftijd in het UZ te Gent.

Gerda werd geboren op 31 december 1949 in een groot landbouwersgezin te Adegem. Ze huwde op 8 augustus 1974 met Stefaan Vertriest, met wie ze twee kinderen heeft, Stefanie en Kristof. Ze kwam in Deinze wonen in de Vinktstraat 38, waar ze samen met haar echtgenoot een landbouwbedrijf runde tot ze op 15 februari 2007 verhuisde naar de Izegemstraat 39 te Zeveren. Het bedrijf was alom gekend voor de teelt van prei. Gerda werd ook politiek actief voor CVP, later CD&V.

Gerda Vertriest-Ginneberge werd in 1989 politiek actief als OCMW-raadslid. Sinds 1 januari 2001 mocht ze zich ook gemeenteraadslid noemen. Het hoogtepunt van haar politieke bestaan kende ze in 2012 toen ze schepen van cultuur werd. Ze organiseerde mooie evenementen en had aandacht voor het rijke socio-culturele leven in de deelgemeenten. Onder haar impuls worden de kapelletjes in de deelgemeenten opnieuw opgewaardeerd. In 2012 werd Gerda herkozen als gemeenteraadslid. In die hoedanigheid was ze onder andere ook lid van de politieraad van de politiezone Deinze-Zulte en bestuurder bij de intercommunale IVM. Tot slot was ze tevens ere-raadslid van het OCMW van Deinze.
Naast haar politieke carrière was Gerda actief binnen de AGRA-gilde, de Sint-Amandusgilde, de kerkfabriek van Zeveren, de Boerenbond, de Gezinsbond en de KVLV.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...