14e Biënnale tentoonstelling van 30 april tot 8 mei 2016

Van 30 april tot 8 mei 2016 vindt de 14e Biënnale tentoonstelling plaats in de Brielpoort. De groepstentoonstelling biedt een totaaloverzicht van wat er in Deinze leeft op artistiek vlak. Wie wenst deel te nemen kan zich inschrijven via de dienst cultuur en evenementen of via www.deinze.be/biennale tot 31 december 2015.

Sinds 1989 organiseert stad Deinze in samenwerking met de stedelijke cultuurraad een tweejaarlijkse tentoonstelling voor Deinse beoefenaars van de plastische kunsten. Zo krijgen lokale kunstenaars een podium aangeboden om hun werk aan het publiek te tonen.

14e Biënnale tentoonstelling Deinze

De groepstentoonstelling die loopt van 30 april tot 8 mei 2016 in de Brielpoort biedt de bezoeker een totaaloverzicht op wat er in Deinze leeft op het artistiek vlak. Aan de voorbije edities namen telkens meer dan 60 kunstenaars deel, die meer dan 150 werken exposeerden. Tijdens voorgaande edities kwamen meer dan duizend bezoekers langs.

Tot 2003 was de deelname beperkt tot wie in Deinze woonde. Vanaf dan mag iedere beoefenaar van de plastische kunsten zich inschrijven. De enige voorwaarde is wonen, werken of studeren in Deinze. Volgende kunsttakken worden toegelaten: schilderkunst, beeldhouwkunst, installatie, multimedia, grafiek, keramiek, fotografie, video, strip, graffiti, mode en poëzie.

Iedere kunstenaar kan zich kandidaat stellen met maximum 4 werken. Omwille van het grote aantal deelnemers en om de kwaliteit van de inzendingen te bewaken, beoordeelt en selecteert een jury de voorstellen. Geert Colpaert wordt de curator van de tentoonstelling. Hij is zelf beeldend kunstenaar en nam meermaals deel aan de voorbije edities van de Biënnale.

“In Deinze willen we iedereen betrekken bij de uitbouw van kunst en cultuur. Deze Biënnale biedt iedereen met een artistiek talent de kans om zijn of haar werk te tonen aan een breed publiek. Op die manier brengen we samen cultuur in de stad. We hopen opnieuw op talrijke inzendingen van de vele kunstbeoefenaars uit onze stad”, aldus schepen van cultuur Rutger De Reu.

Geïnteresseerden kunnen een deelnemingsformulier en het reglement krijgen bij de stedelijke dienst cultuur en evenementen of via www.deinze.be/biennale. Inzendingen worden vóór 31 december 2015 verwacht.

Info: Dienst cultuur en evenementen, Gentpoortstraat 1, 9800 Deinze, tel. 09 381 95 10, [email protected]www.deinze.be/biennale

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...