Vijf medailles voor Sportac op Europees kampioenschap acrobatische gymnastiek

De voorbije week namen 5 teams van Sportac’86 deel aan het Europees Kampioenschap acrobatische gymnastiek in Riesa-Duitsland. De succesvolle Belgische delegatie haalde maar liefst 13 medailles binnen.

Foto: Peter Maesele

Foto: Peter Maesele

Vijf daarvan werden behaald door een team van Sportac ’86 Deinze.

In de leeftijdscategorie 11 tot 16-jarigen turnden de twee Sportac meisjesparen Frauke en Noor Careelmont en Mathilde Bruynooghe en Kirsten De Waele zich met mooi uitgevoerde routines naar een zesde en een negende plaats in het klassement. Met dit uitstekende resultaat mochten de zusjes Frauke en Noor de finale turnen op zondag. Zij zetten daarbij een heel stabiele balansoefening neer en behaalden met 27.45 een mooie zesde plaats in het eindklassement.

Foto: Peter Maesele

Foto: Peter Maesele

Hanne Vanden Berghe en Dagmar Lammens waren door de Vlaamse gymnastiekfederatie geselecteerd om in de leeftijdscategorie 12 tot 18-jarigen de driekleur te verdedigen. De finale werd voor het meisjespaar een thriller van formaat. Ze turnden een heel overtuigende combined oefening en kregen 27.6 van de jury. Het was dan nagelbijten tot het laatste team, maar enkel het Russische meisjespaar deed met 27.7 net 0.1 beter. Dit betekende ZILVER voor Hanne en Dagmar, onverhoopt maar oververdiend en een beloning voor hun jarenlange harde trainingswerk van meer dan 18 uur per week!
In de Junioren-competitie trad een meisjes-trio uit Deinze aan voor België. Bieke De Keyzer, Dante Van Laecke en Zara Maeseele turnden een sterke wedstrijd.
All-round behaalde het trio een schitterende vijfde plaats en in de tempo-finale slaagden ze er zelfs in om de bronzen medaille weg te kapen. Voor Bieke De Keyzer betekende dit kampioenschap meteen een prachtig einde voor haar lange turncarrière bij Sportac ’86 Deinze.

Foto: Peter Maesele

Foto: Peter Maesele

Lore Vanden Berghe en Noémie Lammertyn, het meisjespaar dat getraind wordt door Sergey Tretjakov en Irina Shadrina aan de Gentse topsportschool, wonnen maar liefst drie maal goud. In de balansoefening deelden ze de eerste plaats nog met het Russische meisjespaar, maar zowel in de tempofinale als in de all-roundfinale was er geen houden meer aan en mocht het Belgische duo helemaal alleen op het hoogste schavotje plaatsnemen. Op die manier zijn Lore en Noémie helemaal gelanceerd voor het wereldkampioenschap dat in april 2016 doorgaat in Putian-China. Maar eerst kunnen ze nog even genieten van het behaalde resultaat.

Al onze gymnasten kan je bewonderen tijdens onze turnshow dat doorgaat tijdens het pinksterweekend 2016!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...