Bijen in de tuin, infovergadering VELT-Leieland

Regelmatig horen we alarmerende berichten uit de media over de dalende bijenpopulaties. Stilaan beseffen we dat zowel de honingbijen als de solitaire bijen cruciaal zijn voor de bestuiving van heel wat van onze groenten en fruit. Helaas worden ze bedreigd door een gebrek aan voedsel, het gebruik van pesticiden en de varoa-mijt.

bloemen tuin

We kunnen echter zelf in onze tuin -hoe klein die ook is- de bijen een handje helpen! Daarom organiseert VELT-Leieland een infovergadering over bijen in de tuin. In deze sessie krijg je te horen welke bloemen en planten je kan planten om bijen aan te trekken, om ze het jaar rond van voedsel te voorzien en om ze nestgelegenheid te bieden zodat ze ’s winters kunnen overwinteren. Dit en nog veel meer andere tips komen aan bod om je tuin een stuk bijenvriendelijker te maken.
Voordracht door Roger van der maelen

Wanneer: donderdag 5 november, 2015 om 20u.
Waar: Zaal Guldepoort, 9870 Machelen
Inkom: 3,5 euro voor leden, 4 euro voor niet-leden

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...