Hakhoutbeheer voor een gezond en veilig groen scherm

Tussen 1 november en 15 maart plant het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) opnieuw hakhoutbeheer langs verschillende gewestwegen. Ook in Deinze worden één of meer plaatsen aangedaan. Op de plaatsen waar aan hakhoutbeheer wordt gedaan, worden de bewoners op de hoogte gebracht via een bewonersbrief met de juiste locatie.

DSCN0251 Boomzaag snoeien

Bij hakhoutbeheer worden bomen en struiken tot op 15 à 20 cm boven de grond afgezaagd om ze weer te laten uitgroeien tot een jong, dicht en vitaal groenscherm. Dit lijkt drastisch, maar de gevolgen zijn maar tijdelijk. In het voorjaar komen al nieuwe scheuten tevoorschijn  en binnen enkele jaren staat er een nieuwe, meer gesloten groenscherm. Hakhoutbeheer is belangrijk voor de verkeersveiligheid en goed voor de natuur. Meer informatie over hakhoutbeheer vindt u op www.hakhoutbeheer.be.

Hinder tijdens de werken? 

De werken worden uitgevoerd met een mobiele werf. Hierdoor zal er slechts beperkte hinder zijn voor het verkeer. Hakhoutbeheer vindt plaats tussen 1 november en 15 maart. De locaties in Deinze zijn de Tweebruggenlaan en de Leernsesteenweg.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...