Infomoment Cambio autodelen in Deinze op 12 november

Begin november lanceert het stadsbestuur Cambio autodelen in Deinze. Dat is een flexibele formule, waarbij dag en nacht auto’s in de stad voor je klaar staan. Geïnteresseerden zijn welkom op het infomoment op donderdagavond 12 november 2015 om 19.30 u. in jeugdcentrum Brieljant. Wie vóór 30 november 2015 aansluit bij Cambio betaalt bovendien geen instapkosten.

Cambio

Maak je niet elke dag gebruik van de wagen, dan kan je in Deinze vanaf november ook een auto uitlenen via het autodeelsysteem Cambio. Als je bij Cambio bent aangesloten, kan je een auto reserveren wanneer je dat wenst. Je betaalt een vergoeding in functie van het verbruik (tijd en aantal kilometer). Op die manier kan je heel wat geld uitsparen als je slechts sporadisch de auto gebruikt.  Van het onderhoud, de keuring en de administratie hoef je je niets aan te trekken. De formule is ideaal voor wie weinig rijdt of als alternatief voor de vaak minder gebruikte tweede wagen.

Als je in Deinze van de Cambiodienst wil gebruikmaken, kan je terecht aan het station. Vanaf november kunnen twee wagens uitgeleend worden, maar het is de bedoeling om het aanbod verder uit te breiden in functie van het gebruik. Deinze wil onderzoeken of eigen wagens van de stad in het systeem geïntegreerd kunnen worden. Op die manier kan de parkeerdrukte in de stad aangepakt worden. Eén wagen van Cambio vervangt acht tot twaalf particuliere wagens in de buurt. Dit resulteert ook in een verminderde milieubelasting.

Werking
Wie aansluit bij de dienst krijgt een speciale Cambiokaart. Dit is een chipkaart met een persoonlijke Pincode. De kaart geeft toegang tot alle wagens van Cambio in België. Je reserveert de auto van jouw keuze waar je het wenst. Reserveren kan dag en nacht, zowel telefonisch, via de App of op het internet. De auto kan voor een korte (een uur) of lange periode (een dag, een week of langer) ontleend worden. Je haalt de auto af aan de standplaats en brengt deze op het einde van de uitleenperiode terug. Afhalen en terugbrengen kan zeven dagen per week.

Infomoment op 12 november
Op donderdagavond 12 november vindt om 19.30 u. een infoavond over Cambio autodelen plaats in jeugdcentrum Brieljant (Mouterijdreef 20, Deinze). Wie vóór 30 november bij Cambio aansluit, betaalt bovendien geen instapkosten (normale kost: 35 euro). Inschrijven voor het infomoment kan via [email protected] of 09 381 95 55. Alle informatie over de dienst vind je op www.cambio.be.

Info: Cambio – 09 242 32 17
[email protected] – www.cambio.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...