De leerlingenraad van Leiepoort campus Sint-Vincentius Deinze zorgt voor lekkere soep op de stoep.

Een warm en solidair gebaar voor Welzijnszorg vzw

Warme soep. Lekker, gezond en een warm gebaar dat niet veel moeite kost. Zo denkt ook de leerlingenraad van Sint-Vincentius in Deinze erover. Op 18 november 2015 organiseren ze een ‘Soep op de stoep-actie’ ten voordele van Welzijnszorg. Met hun soepactie vragen ze aandacht voor de 1.600.000 mensen die in armoede of op de armoedegrens leven. Met de opbrengsten ervan kan Welzijnszorg lokale projecten, die kansen geven aan mensen in armoede, stimuleren en ondersteunen.

soep op de stoep

“Armoede is veel meer dan een gebrek aan geld. Het veroorzaakt sociale uitsluiting. Mensen in armoede ervaren dagelijks dat ze er niet bij horen. Hun kinderen worden niet uitgenodigd op verjaardagsfeestjes, reclame herhaalt steeds opnieuw wat ze niet kunnen krijgen, ze leven in slechte en ongezonde woningen, worden sneller ziek… Armoede maakt dat mensen zich vaak letterlijk in hun woning opsluiten.

Genoeg redenen dus voor de leerlingenraad van Leiepoort campus Sint-Vincentius te Deinze om het signaal te geven dat armoede een onrecht is en dat we er samen iets aan moeten doen. Omdat we als leerlingenraad verontwaardigd zijn dat armoede nog altijd bestaat. Omdat een gezonde woning, een leefbaar inkomen, een waardige job, onderwijs en een goede gezondheidszorg mensenrechten zijn. Met onze soep op de stoep geven we niet alleen het signaal dat armoede blijvende aandacht vraagt, maar helpen we ook Welzijnszorg op weg naar een beter leven en meer kansen voor mensen in armoede in onze samenleving.

Wij nodigen je van harte uit om op 18 november 2015 een bezoekje te brengen aan onze ‘Soep op de stoep-stand’ tijdens de wekelijkse markt te Deinze. Wij zullen ons positioneren rechtover het gemeentehuis. Drink gezellig mee een beker soep ten voordele van Welzijnszorg.”

Leiepoort Campus Sint-Vincentius, Peter Benoitlaan 40 – 9800 Deinze
Tel. 09 381 63 63 – Fax: 09 381 63 89
E-mail: [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...