Leietruck schenkt 2100 euro aan DVC Heilig Hart

Voor het tweede jaar op rij schenken de organisatoren van Leietruck hun opbrengst aan DVC Heilig Hart in Deinze. Met de 2100 euro kunnen meerdere leefgroepen een leuk extraatje voorzien. Op dit moment werd al 500 euro verdeeld. Hiermee kan een groep met zeer jonge zorgvragers speelgoed kopen voor op hun terras. En een groep met volwassen bewoners kan heel wat nieuwe CD’s aankopen. Leietruck kiest nog uit een lijst met andere projecten hoe ze de rest van het geld gaan verdelen.

cheque Leietruck

Leietruck: 2e editie
Leietruck is een gratis evenement. Alleen de chauffeurs moeten betalen om met hun truck langs te komen. Op 30 en 31 mei ontving Leietruck aan de Brielpoort een 85 tal trucks. Er waren 350 aanwezigen op het eetfestijn en ongeveer 100 mensen namen een ontbijt.

Er komt ook een 3e editie
Leietruck is aan het groeien, zowel het aantal trucks als de aanwezigen bij eetfestijn en ontbijt is gestegen. Leietruck heeft ook een nieuwe voorzitter, Diëgo Naessens.

Volgend jaar vindt Leietruck plaats op 16 en 17 juli, opnieuw aan de Brielpoort in Deinze.

In 2016 zal Leietruck er een beetje anders uitzien. Het eetfestijn op zaterdag en het ontbijt op zondag blijven bestaan. Nieuw is dat er ook optredens zullen zijn in openlucht. En er zal ook kinderanimatie zijn.

DVC Heilig Hart

Dienstverleningscentrum Heilig Hart is één van de grotere instellingen binnen Vlaanderen. Momenteel verblijven er zo’n 330 personen met een ernstig tot diep verstandelijke beperking. De meesten daarvan hebben een bijkomende beperking, dit kan gaan over motorische beperkingen, zintuiglijke beperkingen, gedragsmoeilijkheden…

U kan het dagelijkse reilen en zeilen meevolgen op de website www.dvcheilighart.be en via de facebook-pagina www.facebook.be/dvcheilighart. Hier ziet u geregeld nieuws, foto’s en filmpjes verschijnen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...