Deinze voor 87e maal paardenhoofdstad

Op zondag 11 oktober 2015 wordt de Deinse Markt bezet door hinnikende paarden. De stad wordt dan voor de 87e maal ‘paardenhoofdstad’.

Tussen de kerk en het stadhuis vinden vanaf 9.30 u. tot circa 16.30 u. de individuele prijskampen van het trekpaard volgens leeftijdsklasse plaats. De prijskamp voor het warmbloedpaard (dit is het rijpaard of koerspaard) gaat van start om 10 u. in het deel vanaf de Gentpoortstraat tot de stadsluifel. Beide rassen sluiten af met een kampioenschap en een show van de oud-kampioenen.

Markt Deinze Paarden

Animatie
Aan de fonteintjes voor het stadhuis is allerlei animatie gepland. Vanaf 10.30 u. is er een hoefsmid aan het werk. Kinderen kunnen een rondritje maken op de rug van een trekpaard en om 14 u. kunnen zij ook genieten van het ‘vliegend tapijt’. Dit tapijt wordt voortgetrokken door een os.

Het hoogtepunt wordt een piramide te paard en een rondgang van loten van drie paarden met dezelfde afstamming. Iedereen kan genieten van een demo vlechten en optuigen van het Belgisch trekpaard.

De toegang tot dit evenement is gratis.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...