Koken met seizoensgebonden lokale duurzame producten en Fairtrade producten

Fair trade gemeenteOp vrijdag 16 oktober 2015 organiseert de trekkersgroep FairTradeGemeente i.s.m. het stadsbestuur opnieuw een kookworkshop in het kader van Fair Trade en lokale duurzame economie. Onder begeleiding van een ervaren kok, mevrouw Sabine De Coninck, bereiden ze een uitgebreid menu met seizoensgebonden lokale duurzame producten en fairtradeproducten dat ze nadien gezamenlijk verorberen.

Deze kookworkshop gaat net iets verder dan de ‘gewone’ kookworkshops. Ze willen tijdens deze workshop de aandacht vestigen op enkele belangrijke aspecten:

– De ecologische voetafdruk
– Het belang van het gebruik van lokale duurzame producten
– Het belang van het gebruik van biologische producten
– Het belang van het gebruik van fairtradeproducten

Menu 16 oktober 2015
Buffet van: Zomerse salades, zoals Aspergepasta met Herfstschotel met: 5-granen burger, courgettedip met nootjes, gevulde paprika’s met groente en geitenkaas, rodebietenhumus, fijne bonensalade met sesam.
Sportieve granola repen

Deze workshop gaat door in het kooklokaal van de afdeling Neerleie (ingang via de parking naast het kerkhof) van Leiepoort Campus Sint Vincentius, Peter Benoitlaan 40 en vangt aan om 19u00. De deelnameprijs bedraagt dankzij de tussenkomst van het stadsbestuur 12,50 euro per persoon, drank inbegrepen.

Info en inschrijvingen (max. 20 deelnemers): dienst Sociale Zaken van de stad Deinze, telefonisch: 09 381 68 74 of via e-mail: [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...