Het Prethuis – De Quaghebeurs in zaal Palace

Het Prethuis – De Quaghebeurs – Zaal Palace – zaterdag 24 oktober 2015 – 20.30 uur.

Het Prethuis is een nieuw initiatief in Blankenberge, dat als doelstelling heeft kwalitatieve producties te brengen voor een breed publiek. Het Prethuis startte met de komedie Van Kwoad nor Erger geschreven door Jeroen Maes in het onvervalst West-Vlaams. De Latste Kanse, de tweede productie van Het Prethuis, was een rollercoaster aan situaties, hilarische confrontaties en komische verwikkelingen. En dat alles opnieuw in de heerlijke Westvlamsche toale. Deze voorstelling had zeer veel bijval tijdens het humorfestival DeinzeLacht in november 2014.

De QuaghebeursvtbKultuur Deinze haalt ook de derde productie van Het Prethuis naar Deinze.

De Quaghebeurs

Willy Quaghebeur, eigenaar van de Brasserie Petit Paris, komt te overlijden. De vier kinderen worden op de hoogte gebracht en ze ontmoeten elkaar bij de kist van voader. Ze hebben elkaar jaren niet meer gezien, ook de relatie met hun vader was op zijn zachtst gezegd koel te noemen. Maar wat is er allemaal gebeurd met de zonen Quaghebeur, en wat met de enige dochter?

Hoe hun verhouding tot elkaar en tot hun vader was, komen we langzaam te weten. Sappige verhalen over vroeger komen naar boven. En wat met de nalatenschap, met de Brasserie, … maar vooral het goud van moeder? Zit het mee in de kist? Is een minnares ermee gaan lopen? Vragen waar we allemaal een antwoord op krijgen. Zekers als blijkt dat voader Quaghebeur wel een heel origineel testament heeft bedacht.

De Quaghebeurs is een heerlijke situatiekomedie met zeer verrassende elementen. De onderlinge verhoudingen werken danig op de lachspieren en dan is er nog Linda, de uitvaartconsulente, ook zij doet een duit in het komedie-zakje.

Laat je verrassen door deze derde Westvlaamse komedie. Net iets anders maar zeker zo grappig als zijn voorgangers; hoewel er deze keer ook plaats is voor ontroering. Laat u meeslepen door dit familieverhaal met ook deze keer een heerlijke West-Vlaamse cast. Peter Bulckaen en Jeroen Maes zijn reeds vaste waarden bij Het Prethuis; zij worden aangevuld door Bert Vannieuwenhuyse, Alexander Metselaar en Anne Denolf.

Tickets in voorverkoop aan 20 euro; aan de deur 25 euro.

Reserveren en betalen kan in het Jetaircenter Deinze, Gentstraat 41, tel. 09 386 65 00.
Je kan ook online tickets bestellen via www.deinze.be/tickets. – Organisatie vtbKultuur Deinze

Dit vind je misschien ook leuk...