Een najaar vol jeugdtheater bij speelplein Doekeewa

Dit najaar organiseert Speelplein Doekeewa naar jaarlijkse traditie activiteiten voor kinderen tijdens de herfstvakantie en de kerstvakantie. Nieuw dit jaar is dat er in het aanbod maar liefst drie activiteiten voorzien zijn waarin de kinderen in het kader van een knotsgekke speelnamiddag onder begeleiding van de animatoren van Speelplein Doekeewa ook kunnen genieten van een fantastische theatervoorstelling in zaal Palace. Inschrijven kan bij de jeugddienst of via www.deinze.be/webshop.

081 - Flyer theatervoorstellingen“In afwachting van het toekomstige cultuurcentrum willen we alvast inzetten op een sterke culturele werking” zegt schepen van cultuur Rutger De Reu. “Hierbij verliezen we onze toekomst, de jeugd, zeker niet uit het oog. We betrekken iedereen bij cultuur in onze stad. Ik ben er van overtuigd dat de drie kwaliteitsvolle theatervoorstellingen de kinderen zullen warm maken voor toneel”.

Halloween for kids met jeugdtheater
Op woensdag 4 november 2015 organiseert Speelplein Doekeewa in Brielpunt (Mouterijdreef 22) tussen 13.30 u. en 17 u. een Halloweenactiviteit voor kinderen tussen 7 en 12 jaar. Dit jaar verwennen de animatoren van het speelplein de kinderen met een rijkgevulde griezelnamiddag met griezelige workshops en een bezoek aan de theatervoorstelling ‘Joris en de geheimzinnige toverdrank’ in zaal Palace. De dag wordt afgesloten met een echte bibber en beeffuif met een schminkstand en een huiveringwekkend aanbod van hapjes en drankjes. De deelnameprijs voor deze activiteit bedraagt € 6 per kind, alles inbegrepen. Inschrijven kan tot 3 november bij de jeugddienst of via www.deinze.be/webshop.

‘Joris en de geheimzinnige toverdrank’
Deze voorstelling, gebaseerd op de wereldklassieker van Roald Dahl over de kwajongensdroom van kleine Joris wordt gebracht door Roald Dahl-specialist Marc Reynaerts. Het “siroopje” dat Joris klaarstoomt voor zijn “lieve” oma is het begin van een fantastisch avontuur. Roald Dahl staat niet voor niets bekend als een schrijver met een ongeëvenaarde fantasie. Maar als dromen zo sterk zijn dat je denkt dat ze echt gebeurd zijn, zijn ze dan ook niet een klein beetje echt gebeurd? Een voorstelling voor kinderen tussen 7 en 12 jaar.

Kerstactiviteit met jeugdtheater voor kleuters
Op woensdag 23 december 2015 worden de kleuters tussen 4 en 6 jaar tussen 13.30 u. en 17 u. in Brielpunt getrakteerd op een fantastische speelnamiddag in kerstthema. De animatoren van het speelplein verwennen de kinderen met tal van leuke kerstactiviteiten en een bezoek aan de theatervoorstelling ‘Maankruimels’ in zaal Palace. De deelnameprijs voor bedraagt € 6 per kind, alles inbegrepen. Inschrijven kan tot 22 december bij de jeugddienst of via www.deinze.be/webshop.

‘Maankruimels’
Maankruimels is een poëtische, muzikale en sterk visuele voorstelling waarin een meisje oog in oog komt te staan met de man op de maan. Actrice Sofie De Mol werkte voor deze voorstelling samen met de Deinse kunstenaar-muzikant Core Pareja. Hij strooit, veegt en schuift met hand en zand op een imposante lichtbak. Zo creëert hij levensechte zandschilderijen. Een waar spektakel voor kinderen tussen 4 en 6 jaar oud.
Kerstactiviteit met jeugdtheater voor lager onderwijs
Op woensdag 30 december 2015 zijn de kinderen van het lager onderwijs aan de beurt. Zij kunnen die middag tussen 13.30 u. en 17 u. in Brielpunt terecht voor een namiddag vol fantasierijke kerstactiviteiten en een bezoek aan de theatervoorstelling ‘O die C’. De animatoren van het speelplein staan opnieuw paraat om de kinderen te begeleiden tijdens alle activiteiten en tijdens de theatervoorstelling in zaal Palace. De deelnameprijs bedraagt € 6 per kind, alles inbegrepen. Inschrijven kan tot 29 december bij de jeugddienst of via www.deinze.be/webshop.

‘O die C’
Een tafel met vier bureaulampen, twee gekleurde curverbakken met daarop een viskom, een projectiescherm en overal speelgoed, véél speelgoed. Meer hebben Marc Reynaerts en Alain Ongenaet niet nodig om de volledige Odyssee te vertellen, van de ontvoering van Helena uit Athene, over de Trojaanse Oorlog tot en met de avonturen van Odysseus tijdens zijn terugkeer naar Athene. Een verhaal van alle tijden, met emoties van alle tijden. Een niet te missen voorstelling voor kinderen tussen 7 en 12 jaar oud.

Info: Jeugddienst Deinze
Mouterijdreef 22, 9800 Deinze, Tel: 09 381 68 50/51
[email protected] – www.deinze.be/jeugd

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...