Lezing Kris Peeters ‘van auto zonder toekomst naar toekomst zonder auto’ op 5 november

Op donderdagavond 5 november 2015 komt verkeersdeskundige Kris Peeters om 20 u. naar de bibliotheekkelder van Deinze om er zijn lezing ‘van auto zonder toekomst naar toekomst zonder auto’ te geven. De toegangsprijs bedraagt € 2 in voorverkoop en € 3 aan de deur.

Bibliotheek Deinze DSC_3490

De lezing ‘van auto zonder toekomst naar toekomst zonder auto’ van ‘de andere Kris Peeters’ (de echte, zegt hij zelf) gaat over de mobiliteit in de toekomst. Als wij ons klimaat kunnen veranderen, waarom zouden wij dan onze mobiliteit niet kunnen veranderen? Dat willen we niet, zegt u? En als Kris Peeters u nu eens vertelde dat het moment niet veraf is dat we dat niet meer te kiezen hebben? Het abalemma, heette dat in ‘Het Transgalactisch Liftershandboek’: een situatie waarin er nog maar één mogelijke keuze is, die we niet kunnen maken. Of, als u dat liever hoort, dat wij dat eigenlijk wél willen? Straffe kost? Wacht tot u gehoord heeft over zwarte zwanen, de laatste Duitse Keizer en het vegetariërsprobleem. Of hoe (auto)mobiliteit bij nader inzien toch iets heel anders is dan gedacht.

Kris Peeters was ooit schepen voor mobiliteit, nu is hij politiek gepensioneerd. Hij is een spreker omdat hij niet kan zwijgen. Zijn lijfspreuk is ‘zonder dwarsliggers rijden er geen treinen’: een lezing om niet te missen! De toegangsprijs bedraagt € 2 in voorverkoop en € 3 aan de deur.

Info: Bibliotheek, Gentpoortstraat 1, 9800 Deinze, Tel. 09 381 95 60
[email protected] – www.bibliotheekdeinze.be

https://deanderekrispeeters.wordpress.com
Twitter: https://twitter.com/de_andere_kris

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...