Academische zitting en boekvoorstelling ‘samen schooluitval voorkomen’ op 29 oktober

Jeugd & School Deinze en pedagogisch centrum Wagenschot organiseren op donderdag 29 oktober 2015 een academische zitting over en een boekvoorstelling van ‘samen schooluitval voorkomen’. Het boek gaat over een onderzoek naar de unieke samenwerking tussen welzijnsdiensten, jongeren, ouders en scholen in het project Tijdstap. De zitting start om 19.30 u. in De Rekkelinge, de toegang kost € 10 (boek inbegrepen). Inschrijven kan via www.jeugdenschool.be/tijdstap.

Zaal De Rekkelinge - Foto GoogleMaps

Tijdstap is een uniek begeleidingsproject voor leerlingen met gedrags- en emotionele moeilijkheden. Jongeren krijgen binnen het project de kans om een korte periode buiten de schoolcontext op adem te komen. Nadien worden ze intensief begeleid, zowel op school als thuis. Het programma ondersteunt leerling, ouders en school om een leertraject op een positieve manier te kunnen verderzetten. Tijdstap kan rekenen op financiële ondersteuning van het provinciebestuur Oost-Vlaanderen.

Het boek ‘samen schooluitval voorkomen’ biedt praktische werkmodellen om vanuit de sterktes van leerlingen een plan voor de toekomst uit te werken. Het boek is geschreven voor leerkrachten, leerlingenbegeleiders, CLB-medewerkers, ouders en alle andere betrokkenen die de verdere schoolloopbaan van kwetsbare jongeren willen verzekeren. ‘Samen schooluitval voorkomen’ ontstond in samenwerking met Rotary Club Aalter, OC Nieuwe Vaart, Universiteit Gent, Lannoo en ANAH NVSG.

Tijdens de academische zitting op donderdag 29 oktober 2015 in buurtcentrum De Rekkelinge (D. Delcroixstraat 1a) wordt er toelichting gegeven over Jeugd & School, ANAH NVSG, Rotary Club Aalter en natuurlijk over Tijdstap. Daarna volgt de boekvoorstelling door de auteurs van ‘samen schooluitval voorkomen’: Elke Cole, Katrien Sel, Franky D’Oosterlinck en Stijn Vandevelde. Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen zorgt voor een reflectie en er wordt afgesloten met een receptie.

Info: Dienst onderwijs
JC Brieljant, Mouterijdreef 20, 9800 Deinze, 09 381 86 63
[email protected] – www.jeugdenschool.be/tijdstap

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...