Heemkundige kring Land van Nevele heeft record aantal leden

Tot grote verrassing van het bestuur van de heemkundige kring werd het 476ste lid genoteerd bij Het Land van Nevele. Sinds de stichting in 1970 had de vereniging nooit meer leden. Het wijst alleszins op een blijvende interesse voor streekgeschiedenis, erfgoed, familiekunde, archeologie, volkscultuur …

bestuur Land van Nevele

De kring is zeer actief op de sociale media en beschikt over een website en digitale nieuwsbrief. Mogelijk speelt ook dat een rol. Er wordt in het tijdschrift over een waaier aan thema’s jaarlijks ruim 400 blz. aan informatie aangeboden met veel fotomateriaal.

De meeste leden komen uit Nevele zelf, maar ruim honderd wonen in Deinze. De kring is actief in de zes deelgemeenten van Nevele (Hansbeke, Poesele, Merendree, Landegem, Vosselare, Nevele), Aalter (Lotenhulle en Poeke) en vijf deelgemeenten van Deinze (Bachte-Maria-Leerne, Sint-Martens-Leerne, Meigem, Vinkt en Zeveren).

De bestuursleden, die zich inzetten om de streek bekend te maken, kunnen hierbij rekenen op een netwerk van meer dan 2.000 mensen van alle leeftijden.

In november verschijnt het laatste tijdschriftnummer van 2015. Het wordt een themaboek over moord en misdaad in de streek tussen 1884 en 1978.  Hierbij komen ook enkele beruchte misdaden uit Deinze aan bod, zoals de raid van de bende Vanhoe-Verstuyft in Leerne (1919) en de moord op Zulma in Bachte (1972)

Voor meer info : www.landvannevele.com of www.facebook.com/landvannevele

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...