Parking Gaversesteenweg bij station Deinze wordt uitgebreid

Op 2 november 2015 starten er bij het station Deinze werkzaamheden voor de uitbreiding van de parking aan de Gaversesteenweg. Deze parking wordt uitgebreid met 39 parkeerplaatsen waardoor er hier na de werken in totaal 225 plaatsen zullen beschikbaar zijn.

Naast de spoorwegberm komt er een fietspad en extra groen. NMBS en stad Deinze investeren samen 170.000 euro in extra parking en veiligheid voor de fietsers. De uitbreiding zal eind dit jaar klaar zijn. In april 2016 wordt wel nog een asfaltlaag aangebracht.

De parking Gaversesteenweg wordt volledig heringericht zodat pendelaars er efficiënter kunnen parkeren. Op de strook tegen de spoorwegberm komen extra parkeerplaatsen en een fietspad zodat fietsers veilig richting station kunnen rijden. Dit alles wordt afgewerkt met de aanplanting van extra groen. De parking De Volderstraat werd in 2008 al vernieuwd en telt 249 parkeerplaatsen.

stationsomgeving

‘De uitbreiding van de parking en het nieuwe fietspad passen perfect in het masterplan stationsomgeving Deinze en creëren een meerwaarde voor de stationsbuurt’, aldus Tony De Neve, schepen bevoegd voor stationsomgeving.

NMBS doet haar uiterste best om de hinder voor de reizigers zoveel mogelijk te beperken. Ze laat de werkzaamheden gefaseerd uitvoeren en houdt de werfinname zo beperkt mogelijk. De bestaande parking blijft tijdens de werken steeds bereikbaar, maar er zullen tijdelijk wel minder parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Daarom willen NMBS en de stad Deinze alle reizigers aanmoedigen om zoveel mogelijk met de fiets (bijvoorbeeld Blue-bike) of met de bus naar het station te komen of te carpoolen. Er zijn bij het station veilige fietsenstallingen beschikbaar.

NMBS hecht veel belang aan de mobiliteit van haar klanten en investeert volop in de uitbreiding en vernieuwing van haar stationsparkings voor auto’s en fietsen. Wanneer stations goede parkeervoorzieningen hebben, zullen reizigers ook sneller de stap zetten naar het openbaar vervoer.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...