Socrowd-actie De Sterrebloem groot succes

De Sterrebloem vzw is een basisschool die in 2009 opgericht werd door een groep ouders, in samenwerking met enkele leerkrachten. Omdat het 100 jaar oude schoolgebouw het groeiend aantal leerlingen niet meer aankan, wil De Sterrebloem verbouwen.

Om te kunnen starten met de verbouwingen wilde De Sterrebloem 36.000 euro ophalen in samenwerking met Socrowd, een sociaal crowdfundingplatform. Dit platform stelt De Sterrebloem in staat om samen met sympathisanten het bedrag op een veilige en transparantie manier te verzamelen.

De Sterrebloem verbouwing

De Sterrebloem gelooft dat onderwijs ook op een andere manier kan. De Sterrebloem staat voor respect, echtheid en verantwoordelijkheid. Respect voor de natuur en duurzaamheid zitten verweven in de hele werking van de school. Ecologisch verantwoord en duurzaam verbouwen is dan ook belangrijk voor De Sterrebloem. Het huidige schoolgebouw voldoet niet meer aan moderne normen en het energieverbruik is te hoog. In nauw overleg met de school, heeft ecologisch architectenbureau BAST een ontwerp uitgewerkt voor het huidige gebouw en een kleiner nieuwbouwproject voor de kleuterschool.

Strobalen en groendak
Coördinator Ellen De Dapper: “Deze verbouwing is nodig om ook morgen een gezonde, leuke, duurzame en kwaliteitsvolle school te kunnen laten groeien.” BAST streeft ernaar de huidige structuur zoveel mogelijk te behouden, maar ook een gebouw neer te zetten dat voldoet aan moderne verwachtingen op het gebied van duurzaamheid en onderwijs. Zo wordt er gewerkt met houtskeletbouw met opvulling van strobalen, een groendak en opvang van regenwater.

Papa Jürgen Loones: “Dit ontwerp is bijzonder omdat het ook besproken werd met de kinderen, de ouders en het team van de school. Wat wilden zij zeker behouden en waarvan dromen ze op hun school? De ouders en kinderen zullen ook het project mee helpen realiseren, door bv. het houtskelet te helpen vullen.”

Renteloze lening wordt verdriedubbeld
De Sterrebloem wou 12.000€ ophalen op vier weken tijd. De school slaagde er in 14.400 euro te verzamelen op drie weken tijd. De missie is dus geslaagd en de socrowd-actie werd afgerond. Socrowd geeft De Sterrebloem nu een renteloze lening van 38.400 euro. De Sterrebloem betaalt de lening terug en de investeerders krijgen hun geld terug.

De Sterrebloem dankt alle investeerders voor hun geloof in dit project!
Meer informatie over De Sterrebloem: www.desterrebloem.be – [email protected] – 09/386 14 10

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...