Classics for Specials, sfeervol muziekfeest door de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans

De Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Deinze organiseerde al voor 8e keer ‘Classics for Specials’, een sfeervol muziekfeest voor mensen met een mentale of meervoudige beperking. Het concert ging door woensdag 25 november 2015 in zaal Post – academie Deinze.

Classics for Specials Deinze

Klassiek voor iedereen

In de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Deinze wordt de leuze ‘Klassiek voor iedereen’ op een bijzondere manier waargemaakt met het project ‘Classics for Specials’. Dit is een jaarlijks concert voor mensen met een mentale of meervoudige beperking, dat ondertussen al aan de 8e editie toe is. Na een eerste ‘muzikaal bezoek’ door een groepje leerlingen van de academie aan een zorginstelling, groeide dit project gedurende de voorbije 8 jaar geleidelijk aan uit tot wat het nu is. Dat gebeurde al zoekend en tastend, maar gedragen door een sterke visie en door de groeiende vriendschap en verstandhouding tussen de partners: de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Deinze en een groep medewerkers en beleidsverantwoordelijken van de groep instellingen ‘Broeder Ebergiste’, met vestigingen in de regio Deinze-Gent.

Sfeervol muziekfeest

Classics for Specials is een heerlijk, sfeervol muziekfeest: bijna 350 enthousiaste luisteraars (zeg maar: deelnemers) genieten van symfonische muziek, ingeleid en aan elkaar gepraat op een voor hen bevattelijke en aantrekkelijke manier. Voor hen is Classics for Specials een jaarlijks terugkerend hoogtepunt waarvoor ze de verplaatsing maken naar ‘de muziekschool’, een terrein dat ze intussen goed kennen en waar ze graag komen. Ook de muzikanten van het orkest kijken uit naar dit jaarlijks terugkerende evenement op hun kalender: spelen voor (en met) dit publiek is immers een echte belevenis: wederkerig, open, verrassend en hartverwarmend.

Het project wordt gerealiseerd met heel bescheiden middelen. Het wordt gedragen door een werkgroep die de ontmoeting tussen alle betrokkenen bij dit project zo consequent en eerlijk mogelijk gestalte wil geven.

De recentste voorstellingen werden uitgetekend met het begrip ‘inclusie’ als richtinggevend principe voor inhoud en vormgeving. Het publiek wordt actief betrokken bij een klassiek concert: ze kunnen zelf muzikaal participeren.

Kortom: klassiek is er écht voor iedereen!

Info
Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans
Kalkhofstraat 25, 9800 Deinze, 09 381 69 40
[email protected]
www.muziekacademiedeinze.be
http://www.facebook.com/samwd.deinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...