Deinze hangt de was uit van 21 tot 29 november

Climate Express Deinze roept op om de was aan de straat op te hangen tijdens de week van 21 tot 29 november, in aanloop van de klimaatconferentie van Parijs. Op 29 november start in Parijs de 21e klimaatconferentie. Daar moeten komende weken doortastende beslissingen worden genomen, willen wij de opwarming onder de 2° C houden. Climate Express, een organisatie die werd opgericht om de klimaatopwarming meer in de aandacht te brengen, mobiliseert daarom al enkele maanden in het ganse land. De organisatie wil met 10 000 Belgen naar Parijs te trekken op 29 november om er deel te nemen aan een grote internationale manifestatie. De hoofdeis is dat de politiek nu de noodzakelijke beslissingen moet nemen.

klimaatactie - Deinze hangt de was uit

Door de aanslagen in Parijs is deze manifestatie afgelast. Er wordt nu gezocht naar een alternatief in eigen land.
In Deinze startte midden oktober een aparte werkgroep, Climate Express Deinze. En die organiseert nu een ludieke actie: Deinze hangt de was uit. Iedereen die bekommerd is om het klimaat, wordt opgeroepen om tijdens de week van 21 tot 29 november symbolisch de was uit te hangen, aan het raam, in de voortuin. Hiermee willen wij duidelijk maken dat wij met velen bezorgd zijn over het klimaat en dat het hoog tijd is dat de politiek in actie komt.
Om deze actie bekend te maken worden in het centrum (Sint-Poppoplein, stadhuis, Palaestra) en op de belangrijke invalswegen grote beschilderde lakens opgehangen. Ook diverse Deinse scholen ondersteunen de actie en hangen de was buiten.

De actie werd gelanceerd tijdens de lezing van Nic Balthazar, die op wo. 18 november doorging in De Rekkelinge. Nic Balthazar kwam er spreken over dit thema, op uitnodiging van diverse Deinse organisaties. Er was een ruime publieke belangstelling.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...