Leeronderneming Leiepoort Campus Sint-Vincentius in een nieuw jasje

De leerlingen van 7 Retailmanagement en visual merchandising van Leiepoort campus Sint- Vincentius openen op 13 november hun pop-up store Goeienavond. Na 22 jaar op de vaste locatie op de Markt 100 verhuist de leeronderneming dit jaar naar de pop-up galerie Hautekeete op de Markt 85. Noodgedwongen moesten we op zoek naar een nieuwe locatie en niettegenstaande de vele leegstand in Deinze was het vrij moeilijk om een betaalbaar pand te vinden voor een korte periode. Tot Pascal Cornelis meeging in ons verhaal en zijn pop-up galerie voor een 4-tal maanden ter beschikking stelt voor onze Leeronderneming.

Leeronderneming Leiepoort Campus Sint-Vincentius

Dit met een knipoog naar Fanny, wijlen zijn echtgenote en zaakvoerster van Hautekeete Fashion, die jarenlang leerling-stagiairs van het 7e jaar onder haar hoede nam in haar zaak en hen met veel enthousiasme een deskundige opleiding gaf tot volwaardige verkopers.
De Leeronderneming is niet alleen verhuisd maar wordt ook in een volledig nieuw concept uitgewerkt. In de pop-up store ‘Goeienavond’ bieden we u tot eind januari allerhande artikelen aan die u een gezellige avond kunnen bezorgen zoals plaids, kussens, sjaals, theelichtjes, mugs, chocolade,… Ideaal om er zelf van te genieten maar zeker ook om als geschenk te geven met de eindejaarsperiode. Met deze pop-up store leren we alle stappen om een zaak op te starten, uit te baten en opnieuw af te sluiten.

In de loop van de maand maart bezorgen we u op onze school een ‘Goeienavond’ met een overheerlijk kaasbuffet met aangepaste wijnen en fruit. Hierbij is het belangrijk om een evenement te kunnen organiseren.
Als laatste project in de Leeronderneming houden we een 14-daagse stockverkoop. Hierbij zullen we artikelen aanbieden uit collecties van vorig jaar die verschillende winkeliers ons ter beschikking zullen stellen. De locatie hiervoor is nog niet bepaald en is ditmaal ondergeschikt aan de publiciteit die moet gevoerd worden om de klanten op de hoogte te brengen van deze verkoop tegen interessante prijzen.
Dit project zal vast en zeker een echte uitdaging zijn maar vooral een boeiende en leerrijke ervaring die we kunnen meenemen in onze verdere toekomst. We hopen dat u er deel kan van uitmaken en dat we u mogen verwelkomen.
Aurelie – Charlotte – Flo – Kelly –Maja – Mathias – Shani – Tine

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...