Zuurstof voor de 11.11.11.-actie in Deinze

Zuurstof voor de 11.11.11.-actie in DeinzeWoensdag 11/11 waren weer heel wat mensen in de weer voor de 11.11.11-actie. De jaarlijkse geldactie voor projecten in het Zuiden kijkt in Deinze terug op een lange en mooie traditie. In Petegem kwamen terug zo maar eventjes 71 mensen de straat op en in Deinze zelf toonde de scouts zich van zijn allerbeste kant. Hartverwarmende blijken van solidariteit. In de andere deelgemeenten kon de straatactie niet doorgaan. Onder andere door een verminderde ondersteuning van het stadbestuur werden daar geen mensen opgetrommeld.

GroenRood wil de actie terug zuurstof geven en doet het stadsbestuur enkele voorstellen. Dirk Stroobandt: ‘Op de eerste plaats vragen we het stadsbestuur om de actie de ondersteuning te bieden die ze verdient. Bespaar aub niet op solidariteit, het treft de allerzwaksten van onze aarde. Laat de dienst Welzijn eens alle betrokkenen samen roepen en luister naar wat hun bevindingen, betrachtingen en verzuchtingen zijn. Daarnaast stellen we voor om een vertegenwoordiger van de actie eens de ronde van de raden te laten doen. We zijn er van overtuigd dat mits informatie terug veel meer mensen geënthousiasmeerd kunnen worden.’

Eddy Donné: ’Ten slotte stellen we voor om groepen die mee doen aan de actie daarvoor ook te belonen. Als we de jeugdbewegingen die helpen nu eens gratis laten zwemmen in de Palaestra, de seniorenbeweging die mee opstapt eens gratis koffie krijgt in de Rekkelinge of die andere vereniging een gratis gidsbeurt geven in het museum? Het is natuurlijk een vrijwillig engagement maar ook dat mag wel eens beloond worden.’

Peter Parmentier van GroenRood sluit af: ‘Mits een beetje creativiteit moeten er zeker meer mensen en verenigingen te overhalen zijn. We leven in een warme stad met heel wat straffe verenigingen en denken dan ook dat er veel meer kan gebeuren. Een stad is maar echt warm als hij zijn warmte ook durft uitstralen. Een maatschappij die zich op zichzelf terugtrekt wordt koud en verzuurd. De onbaatzuchtigheid van de 11.11.11.-actie is een teken van die warmte. Daarom willen we iedere deelnemer en in het bijzonder Anja, Jacques en de Scouts van harte bedanken’

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...