Driespoort shopping Day op zaterdag 21 november

NV De Kortrijkse Toren, Hendrik De Keukeleire, is in 2009 gestart met de sanering en de heroriëntering van een verwaarloosde site van 2,2ha van de vroegere zeemvellenfabriek Colle, met als doel een multi functionele site op te trekken om te wonen, te werken en te winkelen. Een nieuw stadsdeel van 9.000m² ontwikkelen kan niet zonder samenwerking met de locale actoren en de overheden. Na heel wat overleg, tientallen plannen en aanpassingen zijn in september 2014 de eerste bouwwerken gestart. Slechts ruim 1 jaar later – november 2015 – opent de site met 10 sterke merken. Een verhaal van een intens jaar.

Driespoort Colle

Een jaar van boeiend overleg en geëngageerde ondernemers

Het verhaal van een architecturaal stijlvolle en duurzame site, gelegen op een toplocatie op een belangrijk kruispunt met dagelijks 15 à 20.000 passanten en met directe bereikbaarheid van E17 en station klonk positief voor vele ondernemers. Zodoende is Driespoort Shopping Deinze geslaagd in haar opzet om een gediversifieerde site te worden, waar zowel dagelijkse als occasionele producten worden aangeboden. Dit was een must, zo bleek ook uit een grootschalig crowsdsourcing onderzoek van Ugent waar het shopping park aan deelnam. Meer nog, er is maximaal ingezet op comfort: zo zijn er 300 parkeerplaatsen, 120 fietsplaatsen, veel groen met volwassen bomen, een fiets- en wandelpatio en een Bpack pakjesautomaat voorzien om het shoppingcomfort te maximaliseren. Driespoort Shopping Deinze kan niet omschreven worden als een baanwinkel, maar wel als een nieuwe woon- en winkelomgeving volledig gebouwd op maat van het stedelijk weefsel.

De onderlinge kracht van de dynamiek van elke partner leidt ongetwijfeld tot duurzaam ondernemen. Van deze stelling zijn de Driespoort Shopping Deinze partners overtuigd. Zo zullen Albert Heijn, de Speelvogel, Action, Interieur Van Kerkhove, Atita papierwaren, Grand Café Driespoort, Molders schoenen en mode, Oxygen Fitness en Kids&Play binenspeeltuin en Kruidvat het vanaf 21.11.2015 aan de lijve mogen ondervinden. Tien sterke merken op een toplocatie, in een mooie architecturale omgeving. Driespoort Shopping Deinze, grote merken in een grootste stad. Driespoort Shopping Deinze, een nieuw stadsdeel met als doel Deinze nog beter op de kaart te zetten en nieuwe bezoekers naar de stad te trekken. Dynamiek ten voordele van iedereen.

Georges drinkt zijn eerste Nespresso in het nieuwe Grand Café Driespoort: ode aan het ondernemerschap

Een grote troef voor een shopping park is een horeca zaak. En zo opent de stijlvolle Grand Café Driespoort: een transparante, gezellige brasserie met een architecturaal duurzaam interieur en knappe elementen die verwijzen naar de oude industrie van weleer. Met het principe van frontcooking – dit is een open keuken met à la minute klaargemaakte gerechten – kunnen Elisabeth Boterdaele en haar team werknemers, passanten, shoppers, studenten, toeristen of ondernemers …. een snelle, lekkere, eerlijke, duurzame pasta of salade of vers bereide lunch én overheerlijke zoetigheden voorschotelen. Uiteraard is ook iedereen welkom voor een koffie of een drankje.

Ter gelegenheid van de officiële opening nodigen we Georges uit om de eerste Nespresso te komen proeven.
Neen, niet die Georges, maar wel Georges Peirs, gewezen directeur van de zeemvellenfabriek van Colle. Georges Peirs (82) heeft bijna 50 jaar gewerkt in de zeemvellenfabriek Colle, waarvan het grootste deel als directeur. Hij heeft het aankoop- en bouwproces van de site nauw gevolgd en was omwille van zijn visie en zijn gedrevenheid vaak de sparring partner van Hendrik De Keukeleire.
Dit partnerschap staat symbool voor ondernemerschap en de evolutie: van industrieel ondernemerschap naar dienstverlenend ondernemerschap, van een verwaarloosde site (brownfield) naar een nieuw stadsdeel. Op het ondernemerschap en op de toekomst heffen Georges, Hendrik en zijn echtgenote Kathleen het glas en wensen ze alle partners en de 200 tewerkgestelden op de site een mooie toekomst.

Driespoort Shopping DAY: een feestdag voor alle burgers van Deinze

Op zaterdag 21 november vanaf 10u is er feest voor alle burgers van Deinze en regio. Voor het eerst zullen alle partners van Driespoort Shopping Deinze: Albert Heijn, de Speelvogel, Action, Interieur Van Kerkhove, Atita papierwaren, Grand Café Driespoort, Molders schoenen en mode , Oxygen Fitness en Kids&Play binennspeeltuin en Kruidvat, zich verenigen en gezamenlijk de klanten verwelkomen. Zo goed al alle winkels op de site schenken gadgets. Alle bezoekers krijgen van de hostessen een feestkaart en een stijlvolle Driespoort shopping tas om dan langs te gaan bij de prachtige nieuwe handelzaken voor hun gratis gadgets. Zelfs Molders Schoenen en Mode en Oxygen Fitness en Kids&Play, die pas in februari 2016, zullen die dag aanwezig zijn om de bezoekers te verwennen.

En er is meer. Naast de vele gadgets zijn er verschillende animaties om de bezoekers te verwennen:
– er wordt een nieuwe Fiat500 weggeschonken voor 3 maanden door Gent Motors, op basis van de registraties.
– en de Sint komt langs! De Sint zal na zijn bezoek aan het centrum van Deinze om 16.30u afzakken naar Driespoort Shopping Deinze en zal er ter gelegenheid van Driespoort Shoppping DAY alle kindjes begroeten!
– Er wordt een gratis expo van cartoons van Thomas Pips en 100 jaar Tour de France opgezet pand B van Driespoort Shopping Deinze. Thomas Pips is de stripheld van tekenaar Leo De Budt. Tussen 1946 en 1982 maakte de striptekenaar zijn legendarische zwart-wit tekeningen waarop een muisje verstopt zat. Ganse families werden betrokken in de zoektocht naar de muis in de grappige tekeningen die verschenen in de krant Het Volk.
En er is een primeur op de tentoonstelling: voor het eerst worden alle leden van KVC Deinze die ooit deelnamen aan de Tour de France in beeld gebracht. Menig wielerliefhebber zal zich vergapen aan de mooie beelden en palmaressen van onze streekgenoten. Een unieke compilatie van de geschiedenis en winnaars van de Tour is ook permanent te zien in de gratis expo. Dagelijks open van 10u tot 18u, gesloten op maandag en zondag.
– Ludiek actie met weggelopen muizen! De muizen uit de strips van Thomas Pips komen op Driespoort Shopping DAY tot leven en lopen weg op de parking, in de winkels, in de patio, ………. We roepen de hulp in van de kinderen in om de muizen te zoeken! Wie een muis vindt, krijgt een extra cadeau!

Praktisch

– Driespoort Shopping DAY: op zaterdag 21 november 2015 vanaf 10u tot +/19u in Driespoort Shopping Deinze, Gaversesteenweg 48, 9800 Deinze. Ganse dag door gratis gadgets en animaties! Meer info op – www.driespoort.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...