Deinse bibliotheek plaatst Schrijft ze vrij-tafel

Nog de hele maand december kunnen bezoekers van de stedelijke bibliotheek meehelpen aan de Schrijf-ze-vrij-marathon van Amnesty International. Met deze actie wil men ook vanuit Deinze de vrijlating van de Oezbeekse journalist Bekzahnov bepleiten die louter omwille van het feit dat hij voor een oppositiekrant schreef in de gevangenis belandde.

Schrijfmarathon bibliotheek Deinze

“Vanuit de bibliotheek hebben we een maatschappelijke rol te vervullen”, zegt Cultuurschepen Rutger De Reu (CD&V), “Daarom werken we graag mee aan de oproep van Amnesty International om Muhammad Bekzahnov, die nu al 16 jaar in de gevangenis doorbracht, vrij te schrijven. De bibliotheekbezoeker kan hiertoe een brief aan de Oezbeekse autoriteiten schrijven of een solidariteitskaartje aan Muhammad sturen. We hopen op die manier over heel de wereld meer dan 3 miljoen brieven te schrijven en zo een belangrijk signaal te geven aan iedereen die mensenrechten schendt.

De Schrijf-Ze-Vrijtafel staat tot 31 december in de bibliotheek. Er zijn voorbeeldbrieven ter beschikking en geschreven brieven kunnen worden afgegeven aan de balie van de Bibliotheek.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...