Overhandiging winst Wereldwinkelontbijt in brielpaviljoen te Deinze

Het fair trade ontbijt van de Wereldwinkel Deinze en de Gezinsbond van Petegem is al een flinke traditie geworden. De twaalfde editie greep plaats op zondag 25 oktober en bracht 330 eters op de been. De 1000 euro winst gaat dit keer naar het Bp James Memorial Rural Health Centre in Mohit Nagar in India. Het project krijgt vanuit Deinze al jarenlang steun van Astère Allaert en Marie Paul Vanden Driessche. Het ziekenhuis, dat zich richt tot de arme bevolking van de regio, wordt gerund door een groep gedreven artsen en verpleegkundigen. Het aantal patiënten steeg van 3.200 in 2006 tot 56.000 in 2014.

Overhandiging winst Wereldwinkelontbijt in brielpaviljoen te Deinze DSC_0168

Wat in 2006 begon als een dispensarium is uitgegroeid tot een klein ziekenhuis met 15 indoor bedden.  Dagelijks komen gemiddeld 250 patiënten van heinde en ver  op consultatie.  De dokters en het ziekenhuispersoneel bieden de armen een voor hen betaalbare, complete zorg aan. Het ziekenhuis barst  letterlijk (binnensijpelend water tijdens de moesson) en figuurlijk (door het grote aantal patiënten)uit zijn voegen, een verdiep wordt een noodzaak.

Ze zullen de centen heel goed kunnen gebruiken.we

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...