Deinze, de toekomst wenkt ;) dit met een nieuwe huisstijl uit Deinze

Na zoveel jaar heeft Deinze eindelijk een nieuw logo, het is een krachtig en eenvoudig ontwerp geworden met Deinse roots. Het huidige logo van Deinze was aan vernieuwing toe en was ook al enkele jaren oud. Het logo wordt voorgesteld op de nieuwjaarsreceptie van stad Deinze komende zondag.

Logo Deinze

Hieronder een kleine beschrijving van hoe je het logo moet zien. Eerst lees je een D, dan een uitroepteken en dan uiteraard de smiley… anderen zien er zelfs een fiets in 😉

Een knipoog geef je aan iemand die je graag ziet (inwoners), of naar iemand die je tot bij je roept (migratie), of je kan je excuseren, sorry volgende keer zal ik er op letten. De knipoog kan je ook gebruiken in sms/mail taal dan is het veelal een ludieke afsluiter, zoals nu 😉

Deinze zal dus met de speelse, moderne doch serieuze huisstijl iedereen op zijn “wenken” bedienen;

Jong / oud / verenigingen / ondernemers / initiatiefnemers / vrijwilligers / mobiliteits gebruikers / kunstenaars / toeristen / natuurfotografen / …

Het kleur zwart verwijst naar het oude wapenschild van Deinze. Het is gemakkelijk te gebruiken: zwart is zwart en duidelijk op alle communicatie. Het logo zal gecombineerd worden met kleurrijke foto’s, kleurvakken en de nodige witruimtes waardoor het geheel toch fris zal ogen.

Het logo is van de hand van Louis Bruyneel, grafisch ontwerper uit Deinze. We lieten hem aan het woord:
“Als ondernemend Deinzenaar kreeg ik de kans om voor mijn stad een logo voorstel uit te werken. Ik stelde met een smile een knipoog voor en verantwoordde mijn keuze, het verbaasde me dat we na het eerste voorstel op dezelfde golflengte zaten. Als eindwerk maakte ik ooit het Deinse feesten logo, fiere gekleurde pluimen (politieke tevredenheid) gelukkig kozen we zwart voor het stadslogo. Zelf zit ik al een jaar in DeinzeOnline en probeer ik als vrijwillig fotograaf Deinze positief in beeld te brengen.

Mijn doel is om Deinzenaren te inspireren en motiveren om ook sociale ambassadeurs van #deinze te worden, inwoners die foto’s nemen van een ochtendloopje, stadsbezoek, wandeling, zonsondergang, verkeer of het nachtleven van Deinze en dit ook delen en liken op sociale media. Na 1 jaar kan ik mij de koning van de #deinze noemen, *kuch*”

Louis werkte reeds voor verschillende Deinzenaren prachtige grafische werken uit.

www.teamadventure.be, www.ilpunto-deinze.bewww.chickenmasters.be, www.hetverzet.be, www.cocktailsatyourplace.be, www.souplex.be, www.kinethierie.be, www.secbvba.be, https://nl-nl.facebook.com/elfkmvanDeinze/, www.ksadeinze.be, www.instagram.com/fcleiejongens

www.louisbruyneel.be

De burgemeester had dit graag als primeur gebracht op de nieuwjaarsreceptie komende zondag. Maar gezien het logo reeds publiekelijk was sinds vorig week op de website van Trademarks Register, kwam het logo zo vervroegd in de media.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...