3 koningen een traditie die jaarlijks terugkomt #driessprong

Vroeger belden de kinderen aan alle deuren in de buurt om een drie koningen lied te zingen. Allicht hebben vele Deinzenaren daar nog toffe herinneringen aan of net niet. Het is een traditie die je minder en minder ziet.

In de school De Driessprong willen ze deze traditie in ere houden en gingen vandaag de leerlingen in de rustige buurt van de school aan de deur bellen bij de oma’s en opa’s om hun 3 koningen lied te zingen.

3-koningen-2

Wij zagen het derde kleuterklasje op tocht door de straten rond De Driessprong. De kinderen hadden lakens mee van thuis om zich te verkleden en in de klas hadden ze hoeden, sterren en andere attributen gemaakt. Sommigen schminkten zich als Balthazar.

Ook aan de muziekinstrumenten werd gedacht, sommigen liepen rond met kleine accordeon’s, trommels, … Iedereen was enthousiast met dit leuke initiatief en de kinderen kregen dan ook veel lekkers.

Wij kregen toelating van de kleuterjuffen om deze foto’s online te plaatsen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...