Verhalen die druppelend versmelten

Een paar jaar geleden sleepte vzw Leiepoort campus Sint-Hendrik Deinze de officiële titel van ‘Poëzieschool’ in de wacht. Op vrijdagavond 22 januari kon de school aan een talrijk opgekomen publiek weer tonen dat dit geen éénmalige bevlieging was. De poëzieschool deed het weer: een prachtig spektakel organiseren rond poëzie, met meer dan 100 deelnemende leerlingen en leerkrachten. Dat alles rond het thema ‘verhalen die druppelend versmelten’, een variatie op het internationale gedichtenweekthema.

winnaars poëziewedstrijd

Misschien hebt u er ook moeite mee om naar poëzie te luisteren, maar leest u die liever omdat u ze dan beter verstaat. De organisatoren van de poëzieavond erkenden dit fenomeen en kozen daarom voor een concept met héél veel variatie. Ze maakten een cocktail van poëzie, muziek, dans, woord, humor, theater, film, plastische kunst … Jong en oud konden op die manier genieten van een ontspannende avond. Voor deze editie nodigden de organisatoren als gastdichter Lies Van Gasse uit, die met een combinatie van woord en tekeningen het publiek kon bekoren.

Op het einde van de avond werden de winnaars van de poëziewedstrijd bekendgemaakt. Uit de meer dan 70 ingezonden gedichten koos een deskundige jury telkens drie prijswinnende gedichten per graad. Ook de personeelseden konden dit jaar voor de eerste keer deelnemen. De winnaar van de eerste graad werd Clara Vandewalle, voor de tweede graad Judith Demets, voor de derde graag Gaëlle Defevere en voor het personeel Christian De Ketelaere. Zij en de andere eervolle vermeldingen ontvingen een mooi prijzenpakket, bestaande uit filmdoosjes, boeken en poëtische gadgets.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...