Werken langs het Afleidingskanaal van de Leie – Vaart Links tussen Deinze en Nevele vanaf volgende week afgesloten

7 januari 2016 -Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV zal enkele bochten optimaliseren op het Afleidingskanaal van de Leie. De eerste optimalisaties gebeuren tussen Deinze en Nevele. De bochten op dit traject werden in 2015 al breder gemaakt en worden nu met elkaar verbonden. De werkzaamheden tussen Deinze en Nevele starten op 11 januari 2016 en zullen duren tot het einde van de zomer. Tijdens de werken wordt Vaart Links volledig afgesloten tussen de Weg naar de Vaart en de Meulebroeckstraat.

Vaart Deinze detail 1

Grotere schepen, geoptimaliseerde bochten

De werkzaamheden langs het kanaal gebeuren in het kader van het Europees gesubsidieerde binnenvaartproject Seine-Schelde. Ze zijn nodig om in de toekomst doorgang te bieden aan schepen met een lengte tot 185m. Verschillende aannemers werken in opdracht van Waterwegen en Zeekanaal NV langs het Afleidingskanaal tussen Deinze en Merendree aan dit project.

Werken in de zone tussen Deinze en Nevele

De aannemer start nu met de optimalisaties van de bochtuiteinden aan het Afleidingskanaal van de Leie tussen Deinze en Nevele. Hij zal eerst damplanken intrillen. Deze werkzaamheden kunnen hinder of lawaai veroorzaken. Uiteraard doet de aannemer er alles aan om de hinder tot een minimum te beperken. Daarna volgen grond- en betonwerken. Hiervoor heeft de aannemer ruimte nodig maar zal er veel minder hinder of lawaai zijn.

Vaart Links wordt volledig afgesloten in de zone tussen de Weg naar de Vaart en de Meulebroeckstraat. De werkzaamheden kunnen op die manier veel veiliger, sneller en efficiënter verlopen dan wanneer er alternerend verkeer zou zijn. De woningen aan Vaart Links blijven uiteraard steeds bereikbaar.

De omleiding loopt langs de Weg naar de Vaart, de Spoelstraat, Heerdweg en via de Deinzestraat en de Vinktstraat. De Lange akkerstraat en de Processiestraat worden vermeden omdat ze de zwaardere verkeersdruk niet aankunnen.

Eerst verbreden en dan optimaliseren

Momenteel wordt er op verschillende plaatsen langs het kanaal gewerkt. Tussen Nevele en Merendree werken aannemers aan de bochtverbredingen. In een volgende fase zullen ook de bochtuiteinden tussen Nevele en Merendree worden geoptimaliseerd. De planning van deze werken is momenteel in voorbereiding.

Meer achtergrondinformatie over het project Seine-Schelde en de werken langs het Afleidingskanaal van de Leie is te vinden op de website van het project Seine-Schelde, www.seineschelde.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...