Drie Deinse horecazaken winnen instap(h)prijs 2015

New Tsu Fong Garden, Brasserie Leiedam en Suzanne zijn de winnende horecazaken van de instap(h)prijs 2015. Deze jaarlijkse prijs wordt uitgereikt door het stadsbestuur en de STAPH (Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap). Hiermee willen ze de toegankelijkheidsproblematiek in de kijker plaatsen en de handelaars en vrije beroepen aanmoedigen om op dit vlak initiatieven te nemen.

Markt Deinze

Instap(h)prijs

De instap(h)prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan handelaars of vrije beroepen op het Deinse grondgebied die zich verdienstelijk hebben gemaakt om hun handelspand met dienst- en/of winkelfunctie toegankelijk te maken voor personen met een lichamelijke, visuele, auditieve en/of verstandelijke handicap. Het stadsbestuur Deinze en de STAPH (Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap) willen hiermee de toegankelijkheidsproblematiek in de kijker plaatsen en de handelaars en vrije beroepen aanmoedigen om op dit vlak initiatieven te nemen.

Op zoek naar volledig toegankelijke Deinse horecazaken

In 2015 werden alle Deinse horecazaken aangeschreven. Ieder jaar worden andere categorieën uitgekozen door de STAPH. In totaal waagden vijf zaken hun kans. Na een eerste selectie werden vier horecazaken bezocht door een delegatie van de STAPH. Drie zaken werden 100% toegankelijk bevonden. New Tsu Fong Garden (Gentsesteenweg 43), Brasserie Leiedam (Leiedam 36 b13) en Suzanne (Markt 71) ontvangen elk een instap(h)prijs ter waarde van 400 euro, samen met een toegankelijkheidslabel en een trofee uit handen van het stadsbestuur en een delegatie van de STAPH.

De initiatiefnemers van de instap(h)prijs hopen dat door deze prijsuitreiking ook andere zaakvoerders gemotiveerd worden om aandacht te besteden aan de toegankelijkheid voor personen met een beperking. Ook volgend jaar wordt de prijs uitgereikt aan nieuwe kandidaat-deelnemers.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...