21ste eetfestijn VTI Deinze op zondag 20 maart in de Brielpoort

Het eetfestijn van het Vrij Technisch Instituut is in Deinze een echte traditie geworden. Voor de 21ste maal organiseert het VTI van Deinze het jaarlijkse eetfestijn. De organisatie ligt dit jaar in handen van de afdeling Techniek en ICT. Het is de eerste maal dat deze vakwerkgroepen de organisatie op zich nemen en door het enthousiasme van de organiserende leerkrachten belooft het een fantastisch eetfestijn te worden.

eetfestijn VTI Deinze

Techniek is een vak dat de laatste jaren een enorme opmars maakt. We kunnen het technisch aspect van een opleiding niet meer wegdenken in onze voortdurend groeiende veeleisende maatschappij. Daarom werken de leerkrachten Techniek vaak projecten uit die aanleunen bij de hedendaagse noden. Hier is het luik ICT heel dicht bij betrokken. Het ene kan niet zonder het andere en daarom willen beide vakwerkgroepen een deel van de opbrengst van het eetfestijn investeren in het STEM-lokaal van onze school, een laptopkast om de leerlingen te leren programmeren en extra didactische middelen om het comfort van de leerlingen te verhogen. Daarnaast zouden we een deel investeren in het netwerk van de school, waarbij een upgrade van de server centraal staat.

Wie aan het VTI afstudeert, kan gegarandeerd terugblikken op een mooi parcours. De leerlingen groeien er niet alleen in kennis en vakmanschap, maar ook – samen met anderen – in volwassenheid, verantwoordelijkheid en verbondenheid. Ook de school zelf is klaar om te groeien. Steeds meer mensen beseffen het belang van technische vorming. De hoge slaagkansen in het hoger onderwijs en de werkzekerheid op de arbeidsmarkt hebben een kleine mentaliteitswijziging in gang gezet.

Daarom werd in het VTI de laatste jaren veel geïnvesteerd in schoolgebouwen en -omgeving. Vooral de bouw van de nieuwe sporthal maakte indruk, maar er was ook de komst van het Greencenter, de nieuwe keuken en het schoolrestaurant. Ook de buitenomgeving werd in eigen beheer grondig aangepakt. De donkergrijze kiezel van de oude buitenaanleg werd het laatste jaar vervangen door mooie betonbanen, fietsenstalling, groenaanleg, bomen, zonneterras enz.

Dat het VTI een dynamische school is weet iedereen die ooit rechtstreeks met onze school voor wetenschap en techniek in contact kwam. Daar staan directie en personeelsleden borg voor. Vorig jaar zette de vakgroep Houtbewerking haar schouders onder de organisatie van het eetfestijn om hun afdeling verder uit te werken. Dit heeft geresulteerd in de aankoop van een aantal nieuwe machines en gereedschappen.

Wie het VTI en dit project wil steunen, is welkom in de Brielpoort op zondag 20 maart 2016.

De cavabar opent om 11.15 uur, het buffet vanaf 12 uur, met keuze voor warme beenham, kalkoenfilet, visschotel of een vegetarische burger met frietjes en warme groenten. Dessert is inbegrepen. Volwassenen betalen € 16, kinderen € 9.

Voor de kinderen zijn er balletjes in tomatensaus met frietjes en animatie met een springkasteel. Er is ook een reuzentombola met ruim 1 600 prijzen, waaronder vele prachtige hoofdprijzen. Inschrijven kan tot 15 maart, via alle personeelsleden, telefonisch op 09 381 60 84 of online via www.vtideinze.be . Alle info op onze website en op www.facebook.com/deinzevti

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...