Een kunstwerk voor het nieuwe woon- en zorgcentrum van het OCMW is een herkansing voor kunstenaars uit de buurt

Op de OCMW-site in de Karel Picquélaan gaat het bouwen van het nieuwe woon- en zorgcentrum van het OCMW flink vooruit. Aangezien dit bouwproject VIPA-subsidies krijgt, is het verplicht een geïntegreerd kunstproject te voorzien. VIPA is het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden. Het OCMW zal een jaar na de opening het nieuwe kunstwerk moeten tonen. De bouw is al goed gevorderd en er is nog ongeveer 2 jaar de tijd om dit geïntegreerd kunstwerk te realiseren. Het te besteden bedrag is €61.396, wat toch heel wat mogelijkheden kan bieden.

Groenrood kunstwerk ocmw

GroenRood-OCMW-raadslid Eddy Donné vroeg op de raad van 15 december 2015 om een stand van zaken te geven van dit dossier. Mede door zijn tussenkomst is men bezig aan de realisatie van dit project. Het VIPA raadt aan om bij de start van de bouw al de nodige stappen te zetten voor het kunstwerk, maar GroenRood is al blij dat men nu eindelijk dit dossier ernstig aanpakt.

Na het heel omstreden en peperduur kunstwerk voor de raadszaal van het nieuw administratief centrum hoopte GroenRood op een herkansing voor plaatselijke kunstenaars. Dat ze toen voor een heel mooie opdracht straal genegeerd werden, zou een reden moeten zijn om hen nu wel een kans te geven. Zij hopen dan ook dat deze suggestie van GroenRood door het OCMW zal worden overgenomen. Het OCMW besliste ondertussen om samen te werken met de Vlaamse Kunstcel.

Kunstenaars uit Deinze moeten zelf geen initiatief nemen. Mogelijks krijgt één professionele Deinze kunstenaar zijn kans om een ontwerp te maken voor het geïntegreerde kunstwerk van het nieuwe zorg en wooncentrum. GroenRood zou de plaatselijke kunstenaars liever meer kansen bieden. Eddy Donné beet zich in dit dossier vast en zal dit dossier niet loslaten en blijven ijveren voor kansen voor de plaatselijke kunstenaars en kunstcritici.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...