Peter Sagan goes Chloé’s @petosagan #gentwevelgem

What a big surprise, it can’t be more racial unless we go back 40 years in time. It’s unbelievable how easy it is to relax before the start of a pure classic. The most popular cycler in recent years simply went to a café while the fans were watching from outside, taking photographs and were shouting to the cyclers at the market.

Wat een verrassing, volkser kan niet tenzij we 40 jaar terugkeren in den tijd. Hoe éénvoudig is het om tot rust te komen voor de start van een klassieker. Terwijl de menigte buiten staat te kijken, te fotograferen, te roepen naar de wielrenners op de markt en dè populairste wielrenner van de laatste jaren simpelweg op café gaat.

sagan_goes_chloes_deinze_6

A café that’s idle, a café where every Deinzenaar already has sat in the same posture on that couch. Pure goose bumps. Peter Sagan and his friend Erik Baska ordered an espresso and a water, the bartenders were completely stunned by their presence. Yet, they were the only customers in the café, they still forgot to pay their bill. We still thought he organized this, maybe he hired the place, why are we even the only people inside armed with a camera, how is it even possible that al his fans were gallantly staying outside in the Hallepoort?

After that, he took a quick pee and left the café like it was a normal thing to do. Once he went back outside life became normal again or was it rather the other way around?

Een café dat leeg is, een café waar elke deinzenaar al in die houding op die bank gezeten heeft. Gewoonweg kippenvel. Peter Sagan en zijn vriend Erik Baska vroegen een espresso en een waterke, de barmannen met angst in de ogen stonden versteld, nochtans waren het de enige klanten in de zaak en vergaten de rekening… We dachten nog is dit georganiseerd, heeft hij dit afgehuurd, waarom zijn wij de enige die binnen waren met ons fototoestel, hoe komt het dat al zijn supporters braaf buiten in de Hallepoort bleven wachten?

Hij deed nog vlug een plaske en ging weg alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Eens buiten was het terug zijn normale leven of was het net andersom?

Foto’s: Louis Bruyneel
Vertaling: Thomas De Saffel

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...