Sfeer start Gent Wevelgem in Deinze – Sagan wint!

Het was een prachtige zonnige dag bij de start van Gent Wevelgem. Met een paar dreigende wolken in de verte leek het anders maar het bleef droog. We hebben de laatste jaren reeds alle scenario’s gehad, water, ijs, vorst maar we hebben het liever zoals vandaag, een prachtig lente zonnetje.

Gent Wevelgem 2016

Het was zoals te verwachten een topdag voor onze fietsstad Deinze. Alle toppers waren present aan de start en dat zag je aan de supporters. Ze waren met velen afgezakt om hun idolen te zien schitteren aan de start. Op de parking van de brielpoort was het zoals gewoonlijk drummen aan de teambussen.

Er werd ook gestreefd naar de hoogst mogelijke veiligheid voor het publiek, de renners en de volgers. Er werden extra stewards en veiligheidspersoneel ingezet. Er werd door de organisatie uitdrukkelijk gevraagd om geen handtassen, rugzakken, boekentassen of andere losse zakken mee te brengen. Dit verbod werd dan ook goed opgevolgd. Uit respect voor de aanslagen in Brussel werd er geen “startschot” gegeven.

De espresso die Sagan dronk bij Chloé’s was blijkbaar een goeie turbo espresso, met een overwinning als resultaat!

Wij maakten voor jullie een leuke foto reeks die je kan bekijken op onze facebook pagina klik hier.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...