22 maart, de laatste gemeenteraad die doorging in het “Oude stadhuis”, ons stadhuis op de Markt.

Niet alleen voor de gemeenteraadsleden is dat een bijzonder moment, maar ook voor het publiek. GroenRood vond het dan ook gepast om van deze gelegenheid gebruik te maken om de trouwste supporter van de Deinse politieke arena in de bloemetjes zetten, Roger Van Laethem. Wij hebben geen poging ondernomen om het aantal gemeenteraden te tellen waarop Roger aanwezig was en naar eigen zeggen kan hij dat ook zelf niet bijhouden.

Roger Van Laethem

Roger was altijd prominent aanwezig, behalve bij grote uitzondering als er een belangrijke voetbalmatch was. Goed weer, slecht weer, lange of korte gemeenteraden, interessant of niet, niets kon hem tegenhouden. Vanuit de oppositie doet het deugd als mensen geïnteresseerd zijn in het politiek debat.

Niemand kon voorspellen dat 22 maart 2016, de dag waarop wij die trouwe supporter van de democratie, in de bloemen willen zetten, een gif zwarte dag in onze Belgische geschiedenis zou zijn. Maar net mensen zoals Roger die zich ten dienste stellen van hun medemens, de democratische waarden uitdragen en interesse tonen in de politieke besluitvorming, kunnen een tegenstem bieden. Mensen zoals Roger die wel geloven in vredig naast elkaar samenleven, in respect voor elkaar. Zo mensen hebben we nodig! We namen samen met Roger afscheid van het oude stadhuis en zijn stoel in het publiek, jawel Roger had er zijn vaste plek! Op naar een volgend tijdperk, met zicht op de Leie.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...