‘Sprekende schrijvers’: Anne Provoost in de bib op 22 maart

De Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans en de bibliotheek van Deinze nodigen geregeld auteurs uit om te komen spreken over eigen werk. Op dinsdag 22 maart is Anne Provoost om 19.30 u. de ‘sprekende schrijver’ van dienst in de bibliotheek van Deinze. De toegang is gratis, maar tijdig reserveren wordt aangeraden.

Anne ProvoostAnne Provoost startte haar loopbaan als schrijver in 1990 met het jongerenboek Mijn tante is een grindewal. Vier jaar later lag haar nieuwe jongerenroman Vallen in de boekhandel. Dit boek was in februari 2016 aan een 22e druk toe, in evenveel jaren tijd.

Naast boeken voor jongeren schrijft Anne Provoost ook proza voor volwassenen zoals In de zon kijken en De arkvaarders, en essays, waarvan Beminde ongelovigen wellicht de bekendste titel is.

Met de steun van Het Vlaams Fonds der Letteren kan de opleiding Literaire Creatie van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Anne Provoost uitnodigen om met schrijfdocent Yves Van Durme te praten over de brede waaier van onderwerpen die haar inspireren. Uiteraard vertelt ze ook over schrijven en debuteren, waarover zij in 2009 het essay Het gevaar van debuteren schreef.

Iedereen is welkom op dinsdag 22 maart om 19.30 u. in de bibliotheek van Deinze (lokaal op de eerste verdieping).

Info en gratis reservatie:
Stedelijke bibliotheek
Gentpoortstraat 1, 9800 Deinze
[email protected]
09 381 95 60

[email protected]
www.muziekacademiedeinze.be
http://www.facebook.com/samwd.deinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...