Voordracht Peru door vtbKultuur

Peru was voor Diether en Marleen De Coninck altijd een gedroomde bestemming. Daar zouden ze kennis kunnen maken met de cultuur van de zoveel besproken Inca’s. Maar Peru heeft veel meer te bieden. De Inca’s vormen slechts de laatste schakel in een ketting van oude culturen die teruggaan tot meer dan 5000 v.Chr.: Caral, Chavín, Sechín, Mochica en nog veel meer culturen.

PERU VTBKultuur Deinze

En dan kwamen in de 16de eeuw de Spanjaarden. Ze zorgden voor een gruwelijk stukje geschiedenis, maar bouwden ook prachtige koloniale steden zoals Lima, Trujillo, Arequipa en niet te vergeten Cuzco.

Dan spreken we nog niet eens over de indrukwekkende natuur met zijn prachtige woestijn langs de kust, de Islas Ballestas in Paracas en vooral de onontbeerlijke Andes met zijn ongelooflijke vergezichten op grote hoogtes. Wil u kennismaken met een schitterend land in al zijn grootsheid en toch ook enkele kanttekeningen, dan mag u de voordracht over Peru met al zijn facetten niet missen.

Donderdag 3 maart 2016 – 20 uur – Kelderverdieping bibliotheek Deinze
Deelnameprijs: 6 euro – Leden vtbKultuur, VAB of vtbKultuurpas betalen slechts 5 euro.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...