The Handles Deinze domineren Mini-demo en halen selectie binnen voor het tweede European Show Contest

De gemeente Boutersem (Vlaams Brabant) was gastgemeente voor het Belgisch Kampioenschap Mini-Demo Rope Skipping. BRSF Vlaanderen vzw organiseerde de Mini-demo i.s.m. de Skippies Bierbeek. Dat er liefst 24 teams aantraden in deze competitie spreekt voor zich dat deze competitie in de lift zit. De toeschouwers werden getrakteerd op een combinatie van sport, dans en kleurrijke outfits. De doordachte thema’s sprongen in het oog en konden op veel bijval rekenen. Alle facetten van rope skipping kwamen aan bod.

The Handles Deinze 2016

De 4 minuten durende freestyles werden gesprongen met teams die uit 4 à 6 skippers bestonden. Deze teams werden door twee verschillende panels gejureerd. Een gekwalificeerde jury (die vooral de technieken, moeilijkheidsgraad en fouten beoordeelde) en een lekenjury (een onafhankelijke jury die het geheel beoordeelde). De combinatie van de resultaten van beide jury’s bepaalden de 5 geselecteerde teams voor het tweejaarlijkse European Show Contest.

Met een knappe choreografie, toepasselijke outfit en prachtige rope skipping technieken brachten de The Handles Deinze de Mini-demo tot een hoger niveau. The Handles Deinze waren niet aan hun proefstuk toe. Op het eerste European Show Contest in 2014 (Gratz – Oostenrijk) konden ze reeds de Belgische driekleur verdedigen. Nu hebben ze opnieuw een ticket op zak voor de tweede editie die in het najaar 2016 zal gehouden worden. ERSO (Europese Rope Skipping Organisatie) zal eind april bekend maken waar deze zal plaats vinden.

Ook namen twee recreatieve teams deel aan deze mini-demo (resp. van de club Let’s Go (Aalter) en ZeroSkip (Zemst)). Beide teams werden onderverdeeld in hun eigen categorie. Hierbij Haalde ZeroSkip met het team “Jumping Queen” het goud binnen. Let’s Go behaalde met hun team “Suit & Tie” het zilver.

Volledige resultaten terug te vinden op www.brsf.be

Resultaten gekwalificeerde jury

1. GOUD: team Handles Burn It Up – The Handles Deinze
2. ZILVER: team Handles Army – The Handles Deinze
3. BRONS: team Siluskip Showdown – Siluskip XL Rope & Dance Zele

Resultaten Lekenjury

1. GOUD: team Handles Burn It Up – The Handles Deinze
2. ZILVER: team Handles Army – The Handles Deinze
3. BRONS: team Rivierenhof fusion Demo – RSC Rivierenhof Antwerpen

Geselecteerde teams voor European Show Contest:

1. Team Handles Burn It Up – The Handles Deinze
2. Team Handles Army – The Handles Deinze
3. Team Rivierenhof fusion Demo – RSC Rivierenhof Antwerpen
4. Team Moving Around the World – Moving Baasrode
5. Team Handles Sax – The Handles Deinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...