VZW Scouts & Gidsen Deinze bestaat dit jaar 50 jaar en wil dit graag vieren!

Bij de organisatie van het allereerste Scouts & Gidsenbal, werd door een aantal toenmalige leden van de scoutsgroep beslist om een VZW op te richten. Het enige doel van deze VZW was, en is nog steeds, de ondersteuning van de Scouts- en Gidsengroep in Deinze. In de loop der jaren evolueerde het traditionele Scouts & Gidsenbal zo van Trancefusion naar Moose en werden de terreinen voor hun groep op ‘Den Djakker’ (naast Ten Bosse) aangekocht, waar de laatste jaren opnieuw een volledig nieuw lokaal is gebouwd voor de scoutsgroep. Vandaag telt de VZW 97 leden, stuk voor stuk oud-leiding die onze scoutsgroep een warm hart toedragen.

Scouts & Gidsen Deinze groepsfoto's

Dit jaar viert de VZW zijn 50 jarige bestaan en dat willen ze natuurlijk niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Op zaterdag 16 april nodigen ze daarom jong en oud uit om samen met hen te vieren op en rond het Sint-Poppoplein in Deinze!

Vanaf 14u worden tal van verschillende activiteiten georganiseerd voor kinderen en de jeugd, gaande van een aantal typische scoutsspelen tot een heuse kabelbaan op de Markt. Voor ieder die aan alle activiteiten deelneemt voorzien ze ook een leuke verrassing. Ouders kunnen hun kinderen vergezellen langs de verschillende activiteiten of kunnen terecht op het Sint-Poppoplein, waar ze o.a. kunnen kennismaken met het scoutsbier ‘Nen Eland’ dat speciaal voor deze gelegenheid werd gebrouwen.

Ter gelegenheid van hun jubileum werd ook een boek samengesteld over hun geschiedenis, 120 pagina’s vol foto’s en anekdotes, dat enkel op deze dag kan worden aangekocht.

Scouts & Gidsen Deinze DSC_1692(vlnr): Koen Vanlandeghem, Gerd Smekens, Stijn Van der Cruysse, Lode Bassez, Koen Verzelen (voorzitter VZW), Lena De Groote, Stefanie Bultinck, Pieter Quartier, Cédric Van Nevel

Om 17u30 wordt hun 50ste verjaardag officieel ingeklonken met een gezamenlijk aperitief, waar ook onze stadsbeiaardier zijn steentje zal aan bijdragen. Daarna sluiten ze de avond af zoals het echte scouts betaamt: met een groots kampvuur en zangstonde vanaf 19h30 tot 21h30. Zangtalent of niet, iedereen is welkom om mee te komen zingen, ze zorgen alvast voor het vuur, een drankje om de kelen te smeren en een hapje om de honger te stillen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...