20e Sportbeurs voor Deinse lagere scholen op 13 mei

De dienst sport en recreatie van de stad Deinze en de stedelijke sportraad organiseren in samenwerking met de Deinse sportclubs op vrijdag 13 mei 2016 voor de twintigste maal hun sportbeurs voor lagere scholen in het sportcomplex Palaestra.

Palaestra Deinze

Doe-aan-sport-beurs in Palaestra
De sportbeurs is in de loop der jaren uitgegroeid tot een echte ‘doe-aan-sport-beurs’, waarbij 17 Deinse sportclubs zorgen voor praktische activiteiten. De bedoeling is om jongeren warm te maken om te sporten en hen kennis te laten maken met de verschillende Deinse sportclubs. De beurs vindt plaats op vrijdag 13 mei in het sportcomplex Palaestra en is uitsluitend toegankelijk voor alle lagere scholen (tweede tot en met zesde leerjaar) van 9 u. tot 12 u. en van 13 u. tot 16 u. Alle Deinse scholen en de scholen buiten Deinze die wekelijks gebruik maken van de stedelijke sportinfrastructuur werden aangeschreven en uitgenodigd. De bijhorende activiteiten vinden plaats in de sporthal, het zwembad en op de buitenterreinen.

Deelnemende clubs
De 17 deelnemende Deinse sportclubs zijn:
Atletiekclub Deinze, Badmintonclub Astene, BBC Deinze, Deinse Kajak Club vzw, Deinse Karateclub SKOVS, Judoclub Kiawazu, KFC Sparta Petegem, KMSK Deinze, Kon. Veloclub Deinze, Natuurvrienden Bergstijgers Deinze, RSC The Handles, TC Witte Kaproenen, TTC Knal, TTC Palaestra, VBK Sferos, VC Cosmos Wontergem en WTC Het Gouden Wiel.

Extra activiteiten
De sportdienst organiseert onder leiding van de redders en toezichters een zwem- en hindernissenparcours. De lokale politie verleent opnieuw haar medewerking en zal een behendigheidspiste met fietsen voorzien. Verder wordt er naast een mountainbikeparcours ook een opblaasbare klimmuur en gocartparcours voorzien. Team Adventure neemt voor de tweede maal deel en stelt een klimmuur en gocarts ter beschikking.

Alle leerlingen ontvangen een deelnamekaart en moeten aan zo veel mogelijk sportactiviteiten proberen deel te nemen. De leerlingen die het hoogste aantal stempels verzamelen komen bovendien in aanmerking voor een leuke prijs.

De organisatie van de ‘doe-aan-sport’-beurs zou niet mogelijk zijn zonder de steun van Radio Tequila, C.R.T.C. nv en Het Verzet (voor het gratis ter beschikking stellen van de fietsen).

Info:
Dienst sport en recreatie
Sportcomplex Palaestra
Kastanjelaan 35, 9800 Deinze, tel. 09 381 96 60
[email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...