De vuilste mooiste plek van Deinze

We hebben de eerste warme week van dit jaar achter de rug en het mooiste plekje van onze regio ligt er terug vies bij!
Het vuil dat achter gelaten wordt op de mooiste weide van onze stad swingt terug de pan uit. De laatste keer dat de weide aan de hoge bomen langs de Maaigemdijk volledig op gekuist is door Laurent Tansens was september 2015 en dit tot het laatste snippertje papier.

De Mooiste Vuilste plek van Deinze

Laurent: “De weide ligt er terug bij als een vuilstort waar iedereen die er komt van ontzet is . Maar toch zijn het de zelfde mensen die er langs komen om te genieten van deze unieke locatie in dit prachtig Raveels- en Emiel Claus leielandschap die deze toestand veroorzaken.
Men laat een flesje achter, een plastiek doosje, en vooral kleine stukjes papieren- en plastiekverpakkingen. Niets om zich zorgen om te maken, denk men, maar op een paar dagen zon heeft dit reeds een vernietigend resultaat.

De Mooiste Vuilste plek van Deinze DSC02277

Ik kan alleen maar hopen en smeken om dit unieke plekje te sparen en er heel veel zorg voor te dragen voor zichzelf en alle mensen die naar hier komen om te genieten. Ik verwijt niemand maar kijk vooral eens in eigen boezem.
Ik heb het terug eens volledig tot het laatste restje opgekuist op zondag voormiddag om 09u op 8 mei 2016. Vorige zomer, juli en augustus 2015 heb ik er ongeveer een kleine 100kg achtergelaten restvuil verzameld. Ik reken toch op een veel betere resultaat dit jaar.
Een bezorgde Oude Leie liefhebber”

De Mooiste Vuilste plek van Deinze DSC02278

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...