Beleef de fratsen van Paster Sies met ATB De Natuurvrienden Deinze

De legendarische ‘Paster Sies’ liet zijn stempel na op Watervliet. Je gids kruipt in de huid van de guitige pastoor uit de oorlogsperiode en maakt een verkennende dorpswandeling langs verschillende bezienswaardigheden in Watervliet.

Paster Sies brengt je het verhaal van zijn kerk, de ‘Kathedraal van het Noorden’. Hij vertelt over de mooie kunstwerken en het beroemde orgel van Watervliet. Ondertussen kom je meer te weten over de grappen en grollen van Paster Sies.

Daarnaast brengt de pastoor andere boeiende vertellingen uit de geschiedenis van Watervliet. Ook de innerlijke mens wordt versterkt want een 2-tal keer stoppen we voor een hapje en een drankje. Deze beleving duurt 2 uur.

Paster Sies (echte naam Franciscus Sonneville ( geb. te Destelbergen 18 juli 1870 – overl. Watervliet 5 december 1946) was een Oost-Vlaamse pastoor uit het dorpje Watervliet. In de inleiding kom je meer te weten over de geschiedenis van de kerk, gaande van de stichting door Jeronimus Lauwerijn en zijn grootse plannen, over het gebouw en de nog aanwezige relicten van de 16de eeuw, over de grondige renovatie en de pracht en de praal van de 17de eeuw, hoe de kerk de Beeldenstorm en de Franse Revolutie overleefde tot de dramatische vernielingen ten gevolge van de bevrijdingsgevechten in september ’44.

Nadien volgt een rondleiding in de kerk, waar we blijven stilstaan bij de vele meesterwerken die de kerk rijk is. Indien er nog tijd rest, vertelt de gids je over het erfgoed en de kunstwerken die niet tentoongesteld zijn waaronder prachtige kazuifels van 1540 en 1751.

Afspraak op 19 mei om 10u.00 parking Palaestra (kant Kastanjelaan) – Ze vertrekken om 10u15

Deelname: € 51.00.

Inbegrepen:
– middagmaal in Palingrestaurant Polderzicht. (zonder drank)
– de gids
– 2 consumpties.

PALINGMENU
Glaasje cava of alcoholvrije aperitief
Palinggerecht keuze uit:
paling gebakken, paling Polderzicht, paling op grootmoeders wijze, paling in ’t groen

of

Varkenshaasje met woudvruchten in de room
Koffie
gelieve uw keuze te vermelden bij de inschrijving.
Afspraak op 19 mei om 10u.00 parking Palaestra (kant Kastanjelaan).
We vertrekken om 10u.15.

Inschrijven bij Vlerick Laurent voor 12 mei, via e-mail: [email protected] of via gsm 0474/58 88 70 met vermelding van het aantal personen en het gekozen middagmaal, de betaling kan alleen gebeuren door overschrijving op Reknr: BE92 6528 2133 1923 van ATB De Natuurvrienden Deinze. Dit om alle misverstanden te vermijden.
Anders afspraak aan het Polderzicht: om 11u.30.

Adres:
Restaurant Polderzicht
Sint-Jansstraat 138
9982 Sint-Jan-in-Eremo (Sint-Laureins)

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...