Verslag dagreis kvlv Petegem

Op maandag 25 april vond de jaarlijkse dagreis van kvlv Petegem plaats. Ze vertrokken om 8u15 op de parking van het oude politiekantoor aan de Centrumlaan. Door het grote succes was één autocar onvoldoende, ze moesten een tweede minibus inhuren, zodat ze met 65 leden en partners op stap konden.

kvlvl Petegem P1070316

De eerste halte was de haven van Zeebrugge. Na een algemene infosessie maakten ze een rondrit per bus waarbij een gids hen alle geheimen van de dagdagelijkse werking van de zeehaven onthulde.
Tegen de middag reden ze richting Blankenberge om in “De Wielen” het middagmaal te nemen, de verse tomatenroomsoep en de warme vol au vent met frietjes smaakten op deze frisse en regenachtige dag.
Om 14u arriveerden ze in de frambozenkwekerij “La Dame Rouge” in Veldegem, ze kregen er een rondleiding door de bedrijfsleider, die hen nadien verwende met een proevertje van sorbet.

kvlvl Petegem P1070341

kvlvl Petegem P1070345

Na 16u stond nog een bezoek aan de unieke historische brouwerij “Rodenbach” in Roeselare op de planning. In een kader waar industriële archeologie en hedendaags design samengaan, vernamen ze wat Rodenbach zo speciaal en uniek maakt. Nadien konden ze uiteraard proeven van een frisse Rodenbach.

De daguitstap sloten ze af in Brasserie Bibitor te Roeselare met een belegd broodje voor alle aanwezigen. Tegen 20u30 arriveerden ze terug in Petegem. Een geslaagde, boeiende en leerrijke dag en een welgemeende dank aan de organisatrices en aan àlle aanwezigen.

Voor meer informatie breng zeker een bezoekje aan hun website via www.kvlvpetegem.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...