VZW Deinze Winkelstad pakt uit met nieuw logo, heus stratenfestival, ‘daddybon’ en Nacht van de handelaars

De VZW Deinze Winkelstad pakt uit met een nieuw, fris ogend logo en enkele activiteiten: een heus stratenfestival tijdens de Braderiefeesten van 15 tot en met 18 juni, een ‘daddybon’ voor Vaderdag en de Nacht van de handelaars op 16 juni in dienstencentrum Leiespiegel.

Braderie Deinze 2016VZW Deinze Winkelstad heeft als doel Deinze als bruisende stad op de kaart te zetten. De eerste stap is een nieuw, fris ogend logo om zo op een eenduidige en professionele manier te communiceren naar de handelaars en bewoners van Deinze. ‘Eerst en vooral hebben we gekozen voor een eenvoudige naam die de lading dekt, namelijk Deinze Winkelstad. We hebben de ambitie om Deinze als winkelstad verder uit te bouwen en een trekpleister te worden voor alle bewoners binnen en buiten Deinze. Het logo is fris, kleurrijk en heeft visueel duidelijk een link met het stadslogo van Deinze’ licht de recent aangeworven centrummanager Chris Verghote toe. De naam en het logo van de vzw zijn slechts fundamenten. Recentelijk werd ook een Facebookpagina opgestart (www.facebook.com/deinzewinkelstad) waarop alle initiatieven van de VZW en handelaars gecommuniceerd worden.

Stratenfestival van 15 tot en met 18 juni
De eerste grote actie die op de kalender staat voor de VZW Deinze Winkelstad is het stratenfestival, Deinze Braderiefeesten van 15 tem 18 juni. Tijdens de braderie zullen er verschillende activiteiten zijn, Deinze wordt omgetoverd tot een nooit gezien stratenfestival.

Naast de meer dan 100 kraampjes op de braderie wordt er heel wat straatanimatie, mobiele acts (ter hoogte van de Markt, het Sint-Poppoplein, de Tolpoortstraat, de Gentstraat tot aan de lichten, de Kortrijkstraat tot aan frituur rond punt, de Stationsstraat, …) en verrassende animaties voor jong en oud voorzien:
• Woensdag 15 juni (10-18 u.): braderie – kinderanimatie – springende stelten – clowns– ballonkunstenaar – mobiele circusshow – springkastelen – … en als top of the bill treedt Laura Tesoro om 18 u. op het Sint-Poppoplein
• Donderdag 16 juni (10-18u.): braderie – Nacht van de handelaars
• Vrijdag 17 juni (10-20 u.): braderie – avondshopping – dj’s en bands Borokov en Balkansi Soundsystem, …
• Zaterdag 18 juni (10-18 u.): braderie – stratenfestival met ganzenparade, mime-acts, dansfeest, walking acts, street magic, Big Whoop band, de Zorgenbrekers ….
De Tolpoortstraat zal afgesloten worden vanaf 9 u. tot 20 u.

‘Daddybon’ voor vaderdag
Op zondag 12 juni is het vaderdag en ook dit laat de VZW samen met de handelaars niet onopgemerkt voorbij gaan. Klanten die op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni een vaderdaggeschenk kopen in Deinze Winkelstad krijgen gratis een originele ‘daddybon’. Met deze bon worden de vaders op zaterdag 18 juni verwacht op het Sint-Poppoplein tussen 10 en 13 u. Daar worden ze extra in de watten gelegd en kunnen ze genieten van de volgende gratis activiteiten: een trimbeurt bij de barbier, een leuk verrassingspakket, een massage, een gratis drankje, een DJ-set, …

Nacht van de handelaars
Op donderdag 16 juni gaat de Nacht van de handelaars door in dienstencentrum Leiespiegel (Brielstraat 2). Na een officiële ontvangst en introductie door schepen van lokale economie Bruno Dhaenens licht de nieuwe centrummanager de communicatie-aanpak rond Deinze winkelstad toe. Burgemeester Jan Vermeulen zorgt voor de officiële afsluiter. Daarna is er tijd om te netwerken met drankjes en hapjes tijdens de VIP-receptie. Tickets kosten € 75 en kunnen aangekocht worden via de VVV Leiestreek, 09 380 46 02.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...