Internationale Yogadag wordt voor de eerste keer gevierd in Deinze

Dat yoga zich meer en meer verspreidt over de wereld weet iedereen. Daarom heeft de VN vorig jaar een internationale yoga dag in het leven geroepen: ieder jaar op 21 juni. In honderden steden over de hele wereld worden er die dag yoga evenementen georganiseerd.

Florence Demarey

Ook  Deinze doet dit jaar mee aan deze relaxerende dag met een yogales in openlucht. Het idee kwam van relaxatietherapeut en yogadocent Florence Demarey: “Sinds ik yoga beoefen is er een nieuwe wereld voor mij opengegaan en dit wil ik graag delen met anderen. Het brengt me steeds terug in het NU moment wanneer ik met mijn gedachten in het verleden of toekomst zit. Yoga is zoveel meer dan enkel wat ‘lenigheidsoefeningen’, het is een zeer uitgebreid en dat weten veel mensen niet. Voor de les op 21 juni  is yoga ervaring absoluut niet nodig, integendeel! Ik hoop veel mensen te ontmoeten die nog nooit eerder op een yogamat gestaan hebben. De Internationale Yogadag zie ik als de perfecte gelegenheid om zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met de mooie levenswijze die achter yoga zit.”

Deze unieke yogales gaat door op 21 juni 2016 in het Kaandelpark (Mouterijdreef) en is volledig gratis!

Er wordt om 19u30 gestart met yoga opwarmingsoefeningen om zo over te gaan naar verschillende, eenvoudige yoga houdingen gecombineerd met ademhalingsoefeningen om daarna af te sluiten met een ontspannende meditatieoefening. Het einde van de les ligt rond 21u. Breng een (yoga)matje of handdoek mee. Iedereen is welkom ongeacht leeftijd, geslacht, wel of geen yoga ervaring…

Alle info en vorderingen zijn ook te vinden op het Facebookevenement: https://www.facebook.com/events/823631354447567/

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...