Zomeravondwandeling rond kasteel van Ooidonk

De heemkundige Kring het Land van Nevele en Natuurpunt Deinze Zulte, in samenwerking met de KGKE, nodigen iedereen uit voor een zaterdagse zomeravondwandeling op 2 juli rond het kasteel van Ooidonk.

Het is meteen een unieke gelegenheid om de natuur van de omliggende bossen en het historische kader van deze geklasseerde site te ontdekken, want uitzonderlijk verleende Henri graaf t’Kint de Roodenbeke de toelating om het gebied onder begeleiding van natuurgidsen te betreden.

Ooidonk kasteel

De natuurgidsen en heemkundigen brengen verhalen en info over erfgoed, geschiedenis, fauna en flora. En die is heel rijk. Het kasteel dateert van eind 16de eeuw, maar verving een oudere burcht. Na de verwoesting van hun kasteel in Nevele in 1381 trokken de heren van Nevele naar Ooidonk. Sinds 1864 is het kasteel eigendom van de familie t’Kint de Roodenbeke.

De omliggende bossen, met eiken van bijna 200 jaar oud, en meersen zijn vrij intact gebleven en herbergen een bijzonder rijke fauna en flora, met onder andere reeën, verschillende uilen- en spechtensoorten, en roofvogels zoals havik en buizerd. Ook de grote reigerkolonie is bekend.

Stevig schoeisel is een aanrader. We wandelen meestal in de dreven van het bos- en meersengebied. Voor gezinnen met jonge kinderen wordt een aparte groep gevormd.

Afspraak op zaterdag 2 juli om 17 uur aan de ingang van het kasteel van Ooidonk, Ooidonkdreef 9.

www.natuurpuntdeinzezulte.be en  www.landvannevele.com

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...