Nieuwe liftwagen Minder Mobielen Centrale Deinze ingehuldigd

Op woensdag 29 juni werd de nieuwe liftwagen voor de Minder Mobielen Centrale Deinze plechtig ingehuldigd door het stadsbestuur. De aankoop en noodzakelijke aanpassingswerken aan de wagen werden gerealiseerd mede dankzij sponsoring van Inner Wheel Club Deinze.

Nieuwe liftwagen Minder Mobielen Centrale Deinze ingehuldigd

De Minder Mobielen Centrale (MMC) van stad Deinze staat sinds 1991 in voor het vervoer van inwoners die problemen ondervinden om zich te verplaatsen. De leden van de MMC zijn vaak bejaarden of personen met een beperking die moeilijkheden ervaren in het gebruik van openbaar vervoer, of niet over een eigen wagen beschikken. Dankzij deze sociale dienstverlening kunnen zij zelf hun boodschappen doen, familie bezoeken, naar hun hobbyclub gaan, een kappersbezoek brengen, …

De stad kan rekenen op een twintigtal vrijwillige chauffeurs, die met hun eigen wagen de gebruikers van de MMC uit hun isolement halen en naar diverse activiteiten brengen. De chauffeurs ontvangen hiervoor een onkostenvergoeding per gereden kilometer en zijn omnium verzekerd tijdens hun opdrachten voor de Minder Mobielen Centrale.

In 2005 breidde de stad met steun van de stedelijke adviesraad voor personen met een handicap (STAPH) haar dienstverlening van de MMC uit met een aangepaste liftwagen, waardoor ook vervoer voor rolstoelgebruikers mogelijk werd.

Sponsorproject voor ombouw minibus

Na 11 jaar trouwe dienst was de liftwagen aan vervanging toe. Een veilig en comfortabel vervoermiddel is immers onontbeerlijk voor het vervoer van rolstoelgebruikers. De stad kocht daarom dit jaar een nieuwe minibus aan. De kostprijs van de noodzakelijk ombouw van de minibus met o.a. een tillift en veilige verankering voor rolstoelen is echter aanzienlijk, daarom werd een sponsorproject opgestart.

Stad Deinze vond met Inner Wheel Club Deinze een partner om de aanpassingswerken aan de nieuwe wagen te laten uitvoeren. Dankzij hun extra financiële ondersteuning van € 7.000 kan het rolstoelvervoer van de Minder Mobielen Centrale verder gegarandeerd blijven. De wagen werd na een toespraak van OCMW-voorzitter en schepen bevoegd voor de Minder Mobielen Centrale Conny De Spiegelaere plechtig ingehuldigd ter hoogte van dienstencentrum Leiespiegel.

Info
Minder Mobielen Centrale
Brielpunt
Mouterijdreef 22, 800 Deinze
[email protected]
09 381 96 93
Open op maandag, woensdag en vrijdag van 9 u. tot 12 u.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...