Feestelijke kinderrommelmarkt voor het goede doel op 27 juli

Kinderen ontwikkelen zich snel, ook in hun spel zijn ze snel aan nieuwe uitdagingen toe. Om speelgoed een tweede leven te geven organiseert de stedelijke jeugddienst een feestelijke kinderrommelmarkt tijdens de week van de Deinse Feesten, op woensdag 27 juli van 10 u. tot 14 u. op het Sint-Poppoplein. Het initiatief ten voordele van een goed doel voor vluchtelingen kwam tot stand door een aanzet van een 14-jarige Deinzenaar met grootse plannen. Inschrijven kan tot 15 juli 2016 via www.deinze.be/jeugd.

Kinder rommelmarkt Deinze

Iedereen kent het fenomeen van de te kleine fiets in het tuinhuisje, de eenwieler waarop fietsen toch moeilijker bleek te zijn dan eerst gedacht, de schepjes en zandvormpjes die al een tijdje onaangeroerd liggen, skeelers die een maatje te klein werden en een verzameling autootjes die ooit erg gegeerd waren, maar waar nu niet meer naar omgekeken wordt. Het zijn mooie, bruikbare stukken speelgoed die andere kinderen nog uren speelplezier kunnen bezorgen.

Spel- en sportmateriaal
Om kinderen en jongeren de kans te geven deze spel- en sportmaterialen te verkopen of in te ruilen voor spel- en sportmateriaal dat op dat moment beter bij hun leeftijd past, organiseert het stadsbestuur een feestelijke kinderrommelmarkt tijdens de week van de Deinse Feesten. Deze gaat door op woensdag 27 juli van 10 u. tot 14 u. op het Sint-Poppoplein.

“Het idee voor het organiseren van een rommelmarkt komt van de 14-jarige Anna Persyn uit Deinze. Na het zien van enkele reportages over de vluchtelingencrisis op televisie, besloot ze haar steentje bij te dragen. Naast de rommelmarkt zijn er verschillende eet- en drankgelegenheden, een springkasteel, een schminkstand, optredens, enz. De winsten zullen integraal geschonken worden aan een goed doel voor vluchtelingen in Deinze” weet schepen Rutger De Reu. “De timing, midden in de Deinse Feesten lijkt ons ideaal. De volwassenen hebben de jaarmarkt, maar ook de kinderen krijgen nu hun eigen markt” besluit De Reu.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...